Ouderengroep TaverzoTafeltennis - Het team DeBoer Taverzo dames, Wianka Overbeeke, Nadia Huizer en Jessica Eijgelsheim, zijn door een 5-3 overwinning op Tempo Team gepromoveerd naar de landelijke 1e divisie. De beslissingswedstrijd werd gespeeld doordat vanwege corona de competitie in het voorjaar vervallen werd verklaard.

Voor promotie naar de 1e divisie kwamen twee teams in aanmerking, Tempo Team of DeBoer Taverzo. De NTTB besloot dit af te laten hangen van een beslissingswedstrijd. Zowel het onderlinge resultaat tussen beide teams, als de ratings van de dames lagen zo dicht bij elkaar dat er vanachter het bureau geen eerlijke beslissing te maken was met als gevolg dat er dit weekend in de zaal van het Leidse Scylla gestreden werd.

Wianka Overbeeke van Taverzo opende tegen oud-Taverzospeelster Priscilla Loesberg met een spannende partij in vijf games. Nadat ze een 2-0 achterstand in games had weggewerkt en er 2-2 op het scorebord stond trok Priscilla echter aan het langste eind. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de dames aangegeven dat het spannend zou worden, maar tegelijkertijd waren ze ook realistisch en hadden ze hun tegenstander hoog ingeschat. “Dan is het prettig als je toch wat games meepakt, mocht het een gelijkspel worden”, aldus Wianka. Nadia Huizer had vervolgens weinig moeite met haar tegenstandster Emi Demeter en Jessica Eijgelsheim bracht met wederom een partij in 5 games de stand op 2-1 in het voordeel van Taverzo.
De wedstrijd kantelde daarna echter door Amsterdamse winst in de dubbel en de tweede overwinning van Priscilla: 3-2 en nu weer in het voordeel van Tempo Team. Spannend bleef het want dat voordeel raakten ze vervolgens ook snel weer kwijt. Wianka won in drieën van Lisanne van Wassenberg, Jessica stond eveneens geen game meer af tegen Emi en Nadia sleepte de eindoverwinning binnen door winst op Lisanne. Hiermee kwam de 5-3 op het scorebord en in games was het 19-12 waardoor Tempo Team nooit meer kon winnen.

foto door: Chris van Dijke

-advertenties-

-goede doel-