karate copy copy copyTwee trainsters van Budoschool Kai-sei hebben namens de vereniging de opleiding Lesgever G-Karate in België gevolgd. Beide trainsters mochten het bijbehorende diploma van de internationale opleiding, op zondag 6 september, in aangepaste omstandigheden in ontvangst nemen.


Beide trainsters, Martine Reedijk-Vooys en Madelon Janssen-Staat  volgden de opleiding die bestaat uit acht praktijk- en theorielessen, het opdoen van ervaring en het maken van een eind opdracht. Vanaf de start in januari reden de dames twee keer per maand op vrijdagmiddag naar Hasselt/België, waar zij de theorie kregen aangeboden en het geleerde direct konden oefenen. Vanwege de Corona maatregelen werd de opleiding vanaf mei online voortgezet.Unknown copy

Deze opleiding is bedoeld voor instructie in karate voor mensen met een beperking en/of beperkende stoornis. Het systeem kan ook ingezet worden voor ouderen en andere doelgroepen. Het unieke trainingssysteem is bedacht door Eric Bortels, die ook deze opleiding verzorgt. Eric is 6e dan karate-do, beoefent bijna 40 jaar intensief karate en heeft ruim twaalf jaar ervaring met het lesgeven aan mensen met een beperking en/of beperkende stoornis. Het is inmiddels de vierde afgeronde opleiding en met het slagen van Martine en Madelon komt het aantal instructeurs in Nederland op vijf. 

Budoschool Kai Sei gaat deze methode inzetten binnen hun No Limits groep.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.kaisei.nl 

-advertenties-

-goede doel-