DSC 7739Hockey - De dames van MHC Zoetermeer speelden dit weekend hun eerste uitwedstrijd. Het hoofdveld van het Haagse Craeyenhout was het strijdtoneel. De wedstrijd begon met veel strijd van beide kanten. Er werden snel kansjes gecreëerd aan door beide teams.

Craeyenhout opende de score na een verdedigende fout in de omschakeling. Niet veel later kreeg Zoetermeer haar tweede strafcorner van de wedstrijd te verwerken. Uit de rebound scoorde Femke de Kooter de gelijkmaker. Aan het einde van het eerste kwart kreeg Craeyenhout een strafbal toegekend na een overtreding aan Zoetermeerse kant. De kans werd door de Haagse dames verzilverd. In de tweede kwart had Craeyenhout de overhand in het spel, maar tot echt gevaarlijke situaties leidde dat niet.

DSC 7644Na rust kwamen Zoetermeer feller uit de startblokken. Er kwam meer strijd en er ontstonden meer kansen. Vanuit een strafcorner situatie wist Benthe Frissen wederom uit de rebound de bal achter de keepster van Craeyenhout te werken, wat de stand weer in evenwicht bracht (2 – 2). In het laatste kwart van de wedstrijd gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning. Het niveau was niet goed en erg slordig, maar aan strijd en beleving was geen gebrek. Zoetermeer wist helaas de kansen niet om te zetten tot doelpunten. Craeyenhout wist 10 minuten voor het einde een strafcorner te benutten, wat tot het winnende doelpunt leidde.

Hoofdcoach Mark Langemeyer: “We leidden hier onnodig verlies. In de eerste helft speelden wij onder ons niveau. In de tweede helft gaat het iets beter, maar zijn wij slordig en naïef in balbezit waardoor wij onze kansen niet kunnen benutten. Gelukkig is het pas de tweede competitiewedstrijd. Nu is het een kwestie om van onze fouten te leren en volgende week scherper starten.”

Scoreverloop: 1 – 0 Craeyenhout (7e minuut) ; 1 -1 Femke de Kooter (strafcorner, 10e minuut) ; 2 – 1 Craeyenhout (strafbal, 17e minuut) ; 2 – 2 Benthe Frissen (strafcorner, 50e minuut) ; 3 – 2 Craeyenhout (strafcorner, 58e minuut)
Eindstand: Craeyenhout Dames 1 – MHC Zoetermeer Dames 1 3 -2

Foto ('s) door: Rianne Veeninga