DSC 8157Hockey - De dames van hockeyclub MHCZ hebben hun eerste wedstrijd in de Gold Cup met 0 – 7 verloren van HC Rotterdam. De Zoetermeerse dames troffen in het hoogste bekertoernooi de zwaarst mogelijke tegenstander in deze openingsronde. HC Rotterdam speelt twee klassen hoger en is titelkandidaat in de promotieklasse.

In het eerste kwart werd het kwaliteitsverschil direct zichtbaar. Het tempo van Rotterdam lag beduidend hoger. Zoetermeer had moeite met deze druk en toonde soms teveel respect voor de tegenstander. Hierdoor kreeg Rotterdam veel ruimte om te hockeyen en wist uit te lopen naar een 0 – 4 voorsprong in de rust.

Na rust gooide Zoetermeer de schroom van zich af en ging vanuit haar eigen kracht spelen. Er kwam meer beleving en energie in het spel. Hierdoor werden er wat kansjes gecreëerd en werd het Rotterdam lastiger gemaakt. Toch bleef Rotterdam zeer effectief. Zij wisten in iedere uitbraak gevaarlijk te zijn en scoorden nog driemaal. Dit bracht de eindstand op 0 – 7.

DSC 8204  DSC 8209

Hoofdcoach Mark Langemeyer: “Ik ben trots op het team zoals zij zich verweerden in de tweede helft. Toen liet Zoetermeer pas hun ware aard zien. Wij hadden vanavond niets te verliezen, maar ik vind wel dat je je huid zo duur mogelijk moet verkopen. Als wij deze strijd, passie en energie laten zien in onze reguliere competitie, dan heb ik er vertrouwen in dat het een mooi jaar gaat worden.”

De dames van Zoetermeer zijn nu uitgeschakeld in de Gold Cup en komen nu in de 5e ronde van de Silver Cup. Deze ronde wordt in maart 2021 gespeeld.