Korfbal - Phoenix ontving thuis KIOS, de ploeg uit Nieuw Vennep voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Phoenix 1 stond in de begin fase even achter, wist de wedstrijd te domineren, maar liet de tegenstander in de laatste 10 minuten toch dichterbij komen.

Coach Rob Siemer zag dat zijn team zin had in de eerste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander KIOS kwam in de eerste helft tot een 1-2 voorsprong, waarna Phoenix het initiatief over nam. Met een stand van 10-6 konden de Zoetermeerders met een goed gevoel de rust in.

Na de rust werd de wedstrijd harder. Scheidsrechter Rene van Leeuwen moest steeds vaker voor grote overtredingen fluiten. De voorsprong liep voor de thuisploeg op naar 16-13 en er leek niet veel meer mis te kunnen gaan. In de laatste 10 minuten zette KIOS nog even flink aan en dit terwijl Phoenix slordig ging spelen. Coach Rob zag dat zijn ploeg zenuwachtiger ging spelen en daardoor het initiatief aan de bezoekers over liet. KIOS. Uiteindelijk stond er bij het horen van het eindsignaal de uitslag 16-15 op het bord en konden de Zoetermeerders genieten van hun eerste winstpartij.