Hockey - Het eerste team van MHCZ dames speelde tegen Hockey vereniging Westland hun openingswedstrijd van dit seizoen.  Hoofdcoach Mark Langemeyer van de Zoetermeerse vrouwen, zag hoe Westland fel van start ging. In de 16 minuut opende de tegenstander de score.

Na 6 maanden speelden de dames van MHC Zoetermeer weer hun eerste competitiewedstrijd. De tussenliggende periode is nuttig besteed aan het versterken van het team. Na het stoppen van een aantal dames, diende er weer een nieuw team gesmeed te worden.

dames2  dames3
 Westland fel van start  Score van MHCZ

De start van de wedstrijd was rommelig tegen een fel Westland. Ondanks diverse kansjes aan Zoetermeerse kant, was het Westland die aan het einde van het 1e kwart de leiding nam na een strafcorner. In het 2e kwart nam Zoetermeer meer het initiatief en zette meer druk op de opbouw van Westland. Dit resulteerde in de 1 - 1 door Jael Korfmaker na een splijtende pass op Jikke Brabander die de bal verlegde op de vrijstaande Jael Korfmaker. Vlak voor rust wist Sophie Boeije de bal achter de keepster te pushen vanuit een strafcorner. Niet veel later tipte Femke de Kooter de bal in het Westlandse doel na een harde voorzet van Cecile Luiten.

dames1Na de rust kwam Westland uit de startblokken en liep Zoetermeer achter de feiten aan. Binnen 5 minuten werd de score gelijk getrokken naar 3 -3 door twee snelle doelpunten van Westland. Pas aan het einde van het 3e kwart wist Zoetermeer wat terug te doen. Lauren Latumahina scoorde uit de strafcorner wat de stand op 4-3 bracht. In het laatste kwart maakte Zoetermeer eindelijk het verschil door een hoger tempo te spelen. Britt Latumahina scoorde de 5 -3 op aangeven van Cecile Luiten. Daarna was het de beurt aan de opkomende middenvelder Marylene Verhaar om keurig af te ronden (6 - 3). Vlak voor tijd werd de eindstand van 7 - 3 bereikt door Femke de Kooter. Zij sloeg de bal hoog binnen vanuit een rebound.

Hoofdcoach Mark Langemeyer: "Het was echt een eerste competitiewedstrijd waarin het niveau wisselde. Zeker aan het begin van het 1e en 3e kwart maakten wij het onszelf onnodig moeilijk. Zodra we weer de rust en het overzicht hadden, kwamen wij sterk in ons spel. We komen dan onze afspraken na en stoppen dan de juiste energie in de wedstrijd. Uiteindelijk zijn wij natuurlijk tevreden met deze overwinning."

dames4Scoreverloop:

*MHC ZOETERMEER DAMES 1 - HV WESTLAND DAMES 1 7 - 3* (ruststand 3 - 1)

Scoreverloop: 0 - 1 Westland (s.c., 16e minuut) ; 1 - 1 Jael Korfmaker (23e minuut) ; 2 - 1 Sophie Boeije (s.c., 31e minuut) ; 3 - 1 Femke de Kooter (34e minuut) ; 3 - 2 Westland (38e minuut) ; 3 - 3 Westland (s.c., 39e minuut) ; 4 - 3 Lauren Latumahina (s.c., 53e minuut) ; 5 - 3 Britt Latumahina (56e minuur) ; 6 - 3 Marylene Verhaar (60e minuut) ; 7 - 3 Femke de Kooter (s.c., 69e minuut).

Foto's: Rianne Veeninga

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.