Korfbal - Het eerste team van de Meervogels hadden dit weekend een zware dobber aan de tegenstander Tempo uit Alphen aan de Rijn. De hele wedstrijd liepen ze achter de feiten aan, tot in de laatste twee minuten.

meervogels

Het was voor de spelers van de Meervogels alles behalve leuk om het seizoen te openen tegen het sterke Tempo. Niet zelden wist deze ploeg uit Alphen aan de Rijn de Zoetermeerders er onder te krijgen. Voor het eerst sinds 182 dagen konden de spelers laten zien wat ze in hun mars hadden en dat tegen de ploeg die favoriet is voor de winst in de competitie dit jaar.

De ploeg begon met een voorsprong, maar wist deze niet vast te houden. Nadat thuisploeg Tempo op een 4-2 voorsprong kwam, was het voor de Zoetermeerders een wedstrijd waarin ze telkens in score gelijk kwamen. Dit hielden ze vol tot de 17-17. Met de laatste minuut in zicht, scoorde Thomas Weidmann de 17-18. Niet veel later klonk het eindsignaal en wisten de Meervogels 1 de competitie te starten met een wist op de torenhoge favoriet in deze poule.

Bron foto: Meervogels Facebook