rl conquesto jeugdtoernooi 2019 0550De sportverenigingen in Zoetermeer maken zich op voor een nieuw seizoen. Mét de nodige coronamaatregelen, maar ook met veel enthousiasme en inzet maken de trainers plannen en worden nieuwe teams gevormd. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Badmintonvereniging Conquesto.

Badminton wordt vaak gezien als een echte campingsport, maar het gaat niet alleen over zoveel mogelijk naar elkaar overslaan. In een echte wedstrijd gaat het er nu juist om dat je tegenstander de shuttle niet meer terug kan slaan.


Badmintonvereniging Conquesto in Buytenwegh gaat 22 september weer van start met de kennismakingscursus. Op 4 dinsdagavonden krijgen spelers training van 21.00 – 22.00 uur. Ze leren daar hoe ze een racket vast moeten houden en hoe ze de verschillende slagen moeten doen. En natuurlijk krijgen ze uitleg over de puntentelling, spelregels en hoe alle lijnen van het veld werken.
Geïnteresseerden kunnen ook gewoon eens langskomen op een andere avond. Conquesto speelt op maandag-, dinsdag- en donderdagavond. Mensen mogen 2x gratis meespelen en daarna beslissen of ze lid willen worden of niet.
Jeugd is natuurlijk ook welkom. Zij trainen op zaterdag. Jeugd mag 4x gratis meetrainen. Er is geen aparte kennismakingscursus, de spelers komen gelijk in de groep waar ze ook training hebben.


Kijk op www.conquesto.nl  voor meer informatie en kom eens langs in sporthal De Limiet (voorheen Noord-Westerhal) aan de Buytenparklaan 6, 2717 AX in Buytenwegh.


Fotograaf René Lagerwaard

-advertenties-

-goede doel-