De sportverenigingen in Zoetermeer maken zich op voor een nieuw seizoen. Mét de nodige coronamaatregelen, maar ook met veel enthousiasme en inzet maken de trainers plannen en worden nieuwe teams gevormd. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij MHCZ, hockeyclub Zoetermeer.

Bij MHCZ is het hockey goed georganiseerd en vooral ook uitdagend voor alle niveaus en leeftijden. De vereniging is het sportieve thuis van ca. 1500 leden en beschikt over een prachtige accommodatie met een mooi nieuw club(t)huis, gelegen in het groene Van Tuyll Sportpark. Hockey is vooral ook heel veel plezier en vrienden maken. Nieuwe leden zijn ook van harte welkom. Wie snel wil kennismaken met hockey, neem dan deel aan de Kennismakingscursussen van MHCZ, van 4-13 jaar, in september 2020 wordt er weer een gegeven:www.mhcz.nl/site/

De accommodatie is op de fiets en met de auto makkelijk te bereiken en sinds 19 mei 2019 ook met het openbaar vervoer (RandstadRail/HTM tram 4 stopt naast het clubhuis). MHCZ beschikt over 5 kunstgrasvelden, waarvan 3 watervelden en 2 semi-watervelden, een miniveld (1/4 veld) en een pannaveldje met speeltoestellen.

 

Hockeykeepers Isabell en Taylor

Isabell van der Linde (17 jaar) speelt al sinds 2011 bij MHCZ. In het eerste seizoen is Isabell direct gaan keepen nadat ze dat de leukste positie vond op het veld. Ze is inmiddels al een aantal jaren keepster van de eerste twee jeugdelftallen geweest. Zelf vindt ze het meest bijzonder dat ze een sturende rol kan spelen naar de verdedigers toe, op een ander manier dan een coach vanaf de lijn of een speler in het veld. Zo probeert ze haar meerwaarde voor het team te creëren. De grootste uitdaging voor Isabell is zelfs de meest onmogelijke ballen tegen te houden tijdens de wedstrijd. Isabell geeft zelf ook keeperstraining op MHCZ aan de jeugd.

 DSC 6557  DSC 6570
Taylor Mertens Isabell van der Linde


Taylor Mertens (26 jaar) is al vroeg begonnen met hockey vanaf haar 6e jaar en ook direct keeper geworden zodra die mogelijkheid er was. Dit komt mede ook door de aanmoediging van haar vader Ronald Mertens, die ook keeperstrainer is bij MHCZ. Taylor heeft altijd gespeeld bij MHCZ en heeft diverse seizoenen zelfs in 2 teams gekeeped: op de zaterdag bij de Junioren en op zondag bij de Senioren. Nu ze twee lieve kleine kinderen heeft is Taylor overgestapt naar de Trimmers, een gezellige, gemengde en gemêleerde groep hockeyers tot 65 jaar die eenmaal per week trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Als u interesse heeft, kunt u een keer komen meetrainen bij de Trimmers. Ook als u de hockeysport weer op wilt pakken nadat u gestopt bent. Meldt u aan bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tekst: Elisabeth Peek
Foto's door: Rianne Veeninga

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-