DSC 6576Mixed Hockey Club Zoetermeer was afgelopen zaterdag 22 augustus de locatie van een bijzonder evenement waar keepers uit de gehele BeNeLux op af komen: keepers uit Brussel, Maastricht, Deventer, Hoorn en natuurlijk ook uit Zoetermeer. Wereldtopper Pirmin Blaak gaf een hockeykeepersclinic op de club.

Pirmin Blaak, een van de beste hockeykeepers van de wereld en de huidige keeper van het Nederlands Hockeyelftal, gaf deze clinic met zijn trainers van Goalie Works. Goalie Works heeft 12 verschillende locaties met hockeykeepersscholen in Nederland, waaronder in Zoetermeer. Pirmin is mede eigenaar van deze keepersschool.


Pirmin heeft even tijd tussen de twee clinics voor een gesprek met Zoetermeer Actief. Het is een sympathieke en fanatieke topsporter die leeft voor zijn sport. Naast Goalie Works heeft hij een hockeywinkel in Barendrecht. Zelf woont hij op Goeree Overflakkee, vanuit hier bereist hij de hele wereld. Inmiddels staan er 99 Interlands onder de lat van het Nederlands Elftal op zijn naam. Momenteel staat het elftal als derde geplaatst op de wereldranglijst. Australië, Nieuw Zeeland, Singapore, Zuid Afrika, Argentinië, Pakistan, India en nog veel meer landen heeft hij mogen bezoeken met wedstrijden, interlands, trainingsstages en dat soort evenementen. Het leven van een topsporter is verder best saai geeft hij aan, veel trainen, goed je rust nemen, op tijd naar bed, veel reizen en verder leeft Pirmin in kaders die vastzitten qua tijd aan grote sportevenementen. Hij is dankbaar dat hij van zijn favoriete sport zijn werk heeft kunnen maken.


Door een gymlerares op de basisschool kwam hij in contact met hockey. Het was hem als kleine jongen als vrij snel duidelijk dat hij graag keeper wilde worden: vanaf het moment dat er vaste posities in een team kwamen was Pirmin de man onder de lat. Voor Pirmin was sporten bij een sportclub ook belangrijk voor de sociale contacten en het maken van vrienden, ook tijdens de 3e helft. Pirmin heeft zelf gespeeld bij hockeyclubs in Barendrecht, Rotterdam (vanaf ong. 12 jaar) en Oranje Rood, waar hij nog steeds keept, in combinatie met zijn Nederlands Elftal programma. Door hard werken en veel trainen en ervaring opdoen is hij zo ver gekomen. In 2009 is hij met zijn team 2e van de wereld geworden op het WK en hij heeft tweemaal goud gewonnen op EK’s in 2015 en 2017.

 DSC 6379  DSC 6446


Tijdens de Goalie Works clinic leren keepers van alle leeftijden (afgelopen zaterdag van 8 tot 69 jaar!) extra tips & tricks en de nieuwste kneepjes van het keepersvak zodat ze bij hun eigen club ook tot betere prestaties kunnen komen en zich verder ontwikkelen als keeper. Niet alle clubs in de BeNeLux geven aparte keeperstrainingen dus voor sommige deelnemers is het een unieke kans om geschoold te worden door de wereldtop. Goalie Works traint ook wekelijks vaste keepers van hockeyclubs uit de wijde omgeving van Zoetermeer, waaronder veel vaste keepers van MHCZ.

Tekst: Elisabeth Peek
Foto's door Rianne Veeninga, meer foto's op: https://myalbum.com/album/UjmGjMNWcUiS

-advertenties-

-goede doel-