foto 1 Warmerdam FotografieDe Nieuwe Driemanspolder Wandeltocht werd zaterdag 1 augustus voor de eerste maal gelopen door een enthousiaste groep wandelaars. Slechts enkele weken geleden kwamen Sportief Wandelgroep Zoetermeer (SWZ) en Floravontuur Promotie Zoetermeer met het idee om dit sportieve evenement te organiseren.

Driemanspolder wandeltochtDe Nieuwe Driemanspolder Wandeltocht vervangt dit jaar de Floravontuur Wandeltocht, die vanwege corona geen doorgang kon vinden. Voortvarend zijn zij aan de slag gegaan om volgens de richtlijnen van het RIVM deze tocht op te gaan zetten. Met veel enthousiasme zijn door vrijwilligers van SWZ drie mooie routes van 10, 15 en 25 kilometer uitgezet in het prachtige nieuwe natuur- en recreatiegebied de Nieuwe Driemanspolder tussen Zoetermeer, Den Haag, Leidschenveen en Leidschendam-Voorburg.

De organisatie had van tevoren een voorzichtige schatting gemaakt van het aantal deelnemers, maar was blij verrast door de grote opkomst. Meer dan 600 wandelaars meldden zich ‘s ochtends op het startbureau bij BurgGolf Zoetermeer. Sinds maart was dit weer de eerste georganiseerde wandeltocht in Nederland, en zowel uit Zoetermeer en omstreken als uit de rest van het land, was men gekomen om hieraan deel te nemen. Iedereen was blij na zo’n lange tijd weer een tocht te kunnen lopen, en na afloop was men vol lof over de routes in dit nieuwe gebied en de goede organisatie.

Foto ('s) door: Gerard van Warmerdam, meer foto's op:  https://foto.vwarmerdam.nl/2020/Nieuwe-Driemanspolder-Wandeltocht/

-advertenties-

-goede doel-