20 0720 01Dankzij de enorme inzet van vele vrijwilligers kunnen de scouts van Scoutinggroep John McCormick (JMC) uit Zoetermeer toch op zomerkamp. Door het coronavirus zijn verschillende zomerkamporganisaties samen opgetrokken om tot een protocol te komen waarmee het veilig is om op kamp te gaan.

Natuurlijk betekent op kamp gaan volgens een protocol dat er beperkingen zijn. Deze zomer wordt anders dan iedereen gewend is. De zomerkampen worden georganiseerd in Kampbubbels. Binnen een kampbubbel kan iedereen – kinderen, jongeren en begeleiding - samen spelen, sporten, eten en slapen waarbij het contact met de buitenwereld minimaal is. Ruimtes waarin geslapen worden moeten veel geventileerd worden en er zijn speciale regels voor gebruik van het sanitair.

Voor kinderen en jongeren is het kamp het hoogtepunt in het jaar. Samen met leeftijdsgenoten een paar nachten of een week weg van huis, uitgedaagd worden om grenzen te verleggen en talenten te ontdekken. Tijdens kampen zijn kinderen niet alleen fysiek bezig, maar ontwikkelen ze ook vaardigheden zoals verantwoordelijkheid nemen, uitdagingen overwinnen en samenwerken met kinderen van verschillende achtergronden.

20 10Van 20 t/m 24 juli 2020 vormen de gidsen (meisjes van 11 tot 15 jaar) en verkenners (jongens van 11 tot 15 jaar) van Scouting JMC samen een kampbubbel tijdens het zomerkamp in Austerlitz waar ze in tenten verblijven op Scouting kampeerterrein PBC Austerlitz. Het thema van het zomerkamp is Levend Stratego. De 18 gidsen en 14 verkenners strijden in 5 patrouilles tegen elkaar. Met allerlei opdrachten zijn punten en daarmee kaartjes met verschillende rangen te verdienen, die nodig zijn om het spel te spelen. Zo gaan de patrouilles onder andere vlaggen maken, lopen ze een hike en zal elke avond een andere patrouille gaan koken. Daarnaast gaan ze ook zwemmen, lasergamen en krijgen ze een workshop klimmen.

Na het zomerkamp hebben de scouts een aantal weken vakantie. Op 5 september vindt vervolgens het jaarlijkse overvliegfeest plaats waarbij de oudste leden over gaan naar de volgende speltak (leeftijdsgroep). Door het overvliegen komen er bij een aantal speltakken weer plekken vrij voor nieuwe leden en leiding.

 

-advertenties-

-goede doel-