20200711 105600Bij de Zoetermeerse vechtsportscholen is afgelopen maanden zo goed mogelijk doorgetraind. Eerst met online lessen, later buiten op het grasveld. Twee scholen, Da Graça en Kai Sei, besloten dit jaar ook de examens in de openlucht af te nemen.

 examen 1107  20200711 110637


De jaarlijkse examens voor de zomervakantie vormen voor de leerlingen altijd een moment om naar uit te kijken. Dit weekend werden de Kyokushin karate examens bij Sportschool Da Graça afgenomen in de buitenlucht, lekker in het zonnetje. Er werden examens afgelegd op verschillende niveaus. Van de 10de kyu t/m de 3de kyu.

 image006  image007

 

Zaterdag 11 juli vonden ook bij Budoschool Kai Sei de halfjaarlijkse karate examens plaats. Een groot aantal karateka, uiteindelijk 37 kandidaten, gingen op voor een hogere graad. Voor het eerst in het 20-jarig bestaan van Kai Sei vonden de examens in de open lucht plaats. Het naast de sportschool gelegen basketbalterrein werd omgetoverd tot examenarea, rekening houdend met de geldende corona-protocollen. Wat deze examendag ook extra speciaal maakte, was de deelname van een aantal Inclusief-karateka, waaronder een volledig visueel beperkte karateka en een wheeler (hand-rolstoel) karateka.

-advertenties-

-goede doel-