20191214_yannick_webDe heren tafeltennis van Taverzo hebben zich voor het eerst in de historie van de club geplaatst voor de Champions League Tafeltennis. En dat terwijl de club, tot voor kort nog dacht dat er komend seizoen door bezuinigingen en corona geen Europees avontuur meer zou komen.

Vorig seizoen zat de Zoetermeerse tafeltennisploeg van Taverzo, met een 18e plek op de Europese ranking, heel dicht bij deelname aan de Champions League.. Uiteindelijk behaalde de club de kwartfinale in de Europe Cup en moest daarin helaas haar meerdere erkennen in een team dat derde werd in de poulefase in de Champions League. Komend seizoen heeft de Europese tafeltennisbond gekozen voor een nieuwe opzet, waarbij de beste 8 teams een beschermde plek hebben bemachtigd voor de Champions League. Posities 9-16 mogen starten in de Champions League, waarbij rechtstreekse beslissingsduels worden gespeeld die bepalen of teams mogen blijven in de Champions League of doorstromen naar de tweede ronde van de Europe Cup.

Met een twaalfde plek op de plaatsingslijst weet de Zoetermeerse tafeltennisploeg welke 4 mogelijke tegenstanders ze kunnen treffen. De loting op 17 juli zal uitsluitsel geven met welke van deze vier ploegen de strijd gestreden gaat worden. De twaalfde plek op de plaatsingslijst is een beloning voor de goede en constante resultaten van de afgelopen 3 jaar van deBoer Taverzo in Europa. De Europese bond besloot onlangs de plaatsingslijst niet meer af te laten hangen van de namen op de teamlijst, maar te kijken naar de behaalde resultaten over de afgelopen 3 jaar.

De man die aan de basis stond van de topsport ambities in Zoetermeer en die inmiddels coach is van het team, is Ruud van Graafeiland. Onlangs nog liet hij mensen bij de club weten dat een Europees avontuur er het komende jaar niet zou komen. Van Graafeiland daarover: “Eerste zorg afgelopen periode was uiteraard de gezondheid van de mensen. Maar ook de gezondheid van de stichting die de middelen probeert te verkrijgen om in de eredivisie en in Europa te kunnen spelen. We hebben daarbij Europa in eerste instantie uit ons hoofd gezet en werden blij verrast door reacties om ons heen om de mogelijke deelname in Europa niet te laten schieten. Supporters, tafeltennisliefhebbers en de gemeente Zoetermeer deden een indringend beroep op het team. Dat we nu de kans krijgen om in de Champions League te spelen tegen de allerbeste teams is een droom die uitkomt.”

Fotograaf Remco Bruijne, Yannick Vostes vorig jaar in actie in de Europacup

-advertenties-

-goede doel-