20191214 yannick webHet Zoetermeerse tafeltennisteam had door de maatregelen rondom Covid-19 geen rekening meer gehouden met een Europees avontuur komend seizoen, maar het lijkt er alsnog van te komen. Door wijzigingen van de Europese bond lonkt een deelname aan de Champions League voor de Zoetermeerse club.

De Europese clubcompetitie zal worden onderverdeeld in 3 niveaus: 1. Champions League 2. Europacup en 3. een meer regionale Europe Trophy. De prestaties van de vorige 3 Europese seizoenen zijn bepalend voor de plaatsing. Taverzo neemt op deze ranglijst over de afgelopen 3 jaar de 15e plek van Europa in. Een positie die recht geeft op de kwalificatieronde voor de Champions League. De nummers 1 t/m 8 zijn verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Champions League, nummers 9 t/m 16 spelen een beslissingsduel.

Naast de onzekerheid van een mogelijke 2e golf kan het grote geld van enkele topclubs ook nog roet in het eten gooien. Plek 15 en 16 schuiven namelijk door naar de Europacup als een topteam dat zich niet heeft geplaatst op basis van de afgelopen 3 jaar alsnog opteert voor een wild card en daarbij bereid is € 10.000 neer te leggen. Teammanager Theo Levert: “Deelname aan de Champions League zou natuurlijk fantastisch zijn, maar we verwachten eerlijk gezegd dat teams uit Polen of Frankrijk nog altijd over voldoende middelen beschikken om zich in te kopen. Jammer, maar dan doen we net als alle andere jaren gewoon weer mee aan de Europacup. Iets dat lange tijd sowieso nog onzeker was in deze lastige periode voor iedereen en zeker ook de topsporters.”

Ook de eredivisie ziet er beduidend anders uit komend half jaar, met een extra team en play offs in december. Mede door de drukke eredivisie agenda en het Europese avontuur heeft het team zich op de valreep nog versterkt met Alex Naumi. De 19-jarige nummer 265 van de wereldranglijst zal zich bij het team voegen. Na Benedek Olah is Naumi de tweede Fin in de clubhistorie van Taverzo. Coach Ruud van Graafeiland: “Aanvankelijk hebben we er alles aangedaan om een team samen te stellen dat niet afhankelijk zou zijn van het vliegverkeer. Nadeel daarvan is dat 4 van onze spelers ook verplichtingen hebben in België en/of Frankrijk. Britt Eerland bracht ons in contact met Alex Naumi, die ze goed kent van de trainingen en het internationale circuit. Met Alex hebben we een volwaardig alternatief achter de hand die in theorie zelfs met de auto naar Nederland zou kunnen reizen omdat hij in de buurt van Kopenhagen in Zweden woont en traint.”

Fotograaf Remco Bruijne, Yannick Vostes vorig jaar in actie in de Europacup

-advertenties-

-goede doel-