Sint Jago Voetbal Academy en FC Zoetermeer hebben een contract getekend voor de jeugdopleiding van FC Zoetermeer. De commissie Voetbalzaken heeft eerder aangegeven dat er breed moet worden opgeleid bij de vereniging. FC Zoetermeer start vanaf september met deze opleiding voor de jongste jeugd.

FC Zoetermeer Sint Jago Voetbal Academy

Hoe vaak hoor je niet in het begin van het seizoen de opmerking ‘de selectieteams krijgen altijd de beste trainers en mijn zoon/dochter moet het met een goedwillende vader of moeder doen’. “Ja, te vaak” zegt Peter Nauman, lid van de commissie Voetbalzaken van FC Zoetermeer. "Niks ten nadele van die vader of moeder die veel tijd investeert om het zo goed en leuk mogelijk te maken voor de voetballertjes. Maar een echte trainer is toch anders!"

Vorig seizoen is oud-jeugdtrainer Robert Versteegh gevraagd om ondersteuning te geven aan FC Zoetermeer teams. Dit is heel enthousiast ontvangen. Iedereen wilde van hem leren, zowel de trainers als spelers. “Mede door deze ervaring en zijn inbreng is er besloten om dit breder te trekken", vult Peter Lieffering aan, ook commissielid Voetbalzaken. Robert Versteegh blijft de teams ondersteunen net zoals afgelopen seizoen. Maar er wordt nu ook gestart met iets unieks.

Peter Nauman zegt: “het breed opleiden heeft onze prioriteit de komende jaren en dit gaan we doen in samenwerking met de Sint Jago Voetbal Academy. Deze hoogwaardige voetbalschool heeft veel ervaring door onder meer het succesvol opleiden van de jongste jeugdteams van ADO Den Haag, Ajax en Sparta”.

Alle FC Zoetermeer jeugdteams van de leeftijdscategorieën JO8, JO9 en JO10 krijgen 1 keer per week training van deze voetbalschool. Techniek, loop-coördinatie en alle basishandelingen komen hier aan bod. Dit zal 12 keer aan het begin van het seizoen plaatsvinden en 12 keer na de winterstop. Jeugdteams trainen gezamenlijk in carrouselvorm en de trainers van alle teams assisteren bij deze trainingen.

Voordeel van deze samenwerking is dat alle spelers allemaal 1 keer per week dezelfde oefenstof krijgen en dat tegelijkertijd ook alle trainers veel kennis opdoen tijdens het assisteren. Dit kunnen zij vervolgens gebruiken bij hun eigen training. Het ‘train de trainer’ concept krijgt hierdoor een extra dimensie. FC Zoetermeer hoopt hierdoor het voetbalplezier bij spelers en trainers te verhogen.

Sint Jago Voetbal Academy zal ook per 1 juli 2020 iedere zondag met de voetbalschool te vinden zijn op het sportpark van FC Zoetermeer. Voor meer informatie over de Sint Jago Voetbal Academy: https://www.sintjagovoetbalacademy.nl

-advertenties-

-goede doel-