c1De jeugdsportactiviteiten in Zoetermeer starten langzaam weer op. De verenigingen en sportclubs hebben intensief overlegd met de gemeente en samen regels opgesteld om weer veilig, buiten, te kunnen sporten met de kinderen.

Sport is toegestaan in clubverband voor kinderen tot 12 jaar, zij hoeven geen onderlinge afstand te houden, maar wél afstand te bewaren tot de trainers. De groep van 13 tot 18 jaar mag ook weer beginnen met sporten, maar zij moeten wél onderling afstand bewaren. Trainingen kunnen vooralsnog alleen buiten  gegeven worden, binnenlocaties en sportzalen zijn nog niet geopend.

c2Veel verenigingen zijn heel blij dat ze weer -gedeeltelijk-  van start mogen en stelden gedragsregels op voor op het veld. Zo moet omkleden thuis gebeuren, de kinderen komen in sport tenue naar het veld. Ook mogen ouders niet langs de kant staan om te kijken naar hun kinderen: het is afzetten en ophalen na de les.  Vrijwilligers bij tennisclub ALTV maakten een veilige looproute, hingen handgelpompjes op en maakten de banen weer speel klaar. “Hoera we mogen weer”, hoorden zij van vele jeugdleden die niet konden wachten om weer aan de slag te gaan. Ook de trainers staan te popelen om vanaf woensdag 29 april eindelijk weer met hun jeugd aan het werk te gaan. Afgesproken is om voorafgaande aan de eerste training een duidelijke instructie te geven, zodat iedereen zich ook kan houden aan de protocollen en de richtlijnen van de KNLTB. 

Wethouder Ingeborg ter Laak van sport is blij met de ontwikkelingen: "Wij zijn blij dat de maatregelen rondom sport wat versoepeld zijn, maar de lokale invulling levert nog wel uitdagingen op. We werken, samen met NOC NSF, de vereniging Sport en gemeente en de Zoetermeerse Sportaanbieders, hard aan deze lokale invulling. Zo zorgen we er samen voor dat onze kinderen straks op een veilige manier weer kunnen sporten."

-advertenties-

-goede doel-