31b51ddb b2ae 4760 9af5 05c79f40c0d7FC Zoetermeer won zaterdag verrassend de finale van de wintercompetitie voor O15 teams. FC Zoetermeer won al zijn poule wedstrijden en was in de halve finale te sterk voor vv Verburch. De andere finalist moest komen uit de divisie poule en dat werd TOGB uit Berkel en Rodenrijs.

Het sportpark van FC Zoetermeer was de gastheer van deze finale die normaliter op het terrein van Jodan Boys gespeeld zou worden omdat deze voor het 3e jaar achtereen de organisatie is van deze competitie voor O13-O14 en O15 teams. Door druk schema kon deze finale niet in Gouda gespeeld worden en loting wees uit dat de wedstrijd bij FC Zoetermeer gespeeld mocht worden.

Het was droog en een stevig windje maakte dat TOGB, die de toss won, koos om in de eerste helft met de wind mee te spelen. FC Zoetermeer die de linies dicht bij elkaar hield, maakte het voor TOGB erg moeilijk om hun spel te maken, daarentegen creƫerde FC Zoetermeer keer op keer gevaar voor het doel van TOGB waaraan je kon zien dat ze dit niet verwacht hadden. Voor de neutrale toeschouwer maakte het een leuke wedstrijd om te zien.

bekerHet collectief van FC Zoetermeer O15 zorgde ervoor dat deze wedstrijd een verrassende winnaar kreeg maar wel een die het verdiende. Een 2-0 overwinning was het resultaat dat het team neer zette. Na de wedstrijd kreeg de aanvoerder van FC Zoetermeer de beker uitgereikt uit handen van Peter den Boer van Jodan Boys en komt met deze finale winst in mooi rijtje te staan met voorgangers als Jodan Boys 3e divisie, Alphense Boys Eredivisie en nu dan FC Zoetermeer Hoofdklasse.