Sport vd maand Conquesto 300dpi 0141Wethouder Ingeborg ter Laak hoopt met het sportakkoord, dat donderdagavond bij het Sportgala getekend wordt, nóg meer Zoetermeerders aan het sporten te krijgen. Het akkoord is het resultaat van overleg met meer dan 50 sportorganisaties in Zoetermeer.


Wethouder ter Laak: “Met het sportakkoord kunnen we de sport verder versterken. We doen het in Zoetermeer al best goed met sport, maar het kan nóg beter. Vooral voor speciale doelgroepen zoals ouderen en lichamelijk beperkten willen we meer mogelijkheden om te sporten.”
Het sportakkoord is opgesteld samen met verschillende vertegenwoordigers van de sportverenigingen en –clubs uit de stad. De twee belangrijkste punten zijn: Gezond en fit en Meer mensen met een beperking kunnen sporten. Het sportakkoord wordt de komende twee jaar gesteund door een rijkssubsidie van € 60.000,- per jaar, daarnaast legt de gemeente nog € 55.000,- bij.

 

70 actiepunten

De sportorganisaties hebben samen ruim 70 actiepunten opgesteld. Ingeborg ter Laak: “Ik geloof in de meerwaarde van sporten. Tijdens de overleggen met sportverenigingen en –clubs was er heel veel energie en enthousiasme. Samen zijn we sterker en ik ben blij dat veel organisaties elkaar hebben gevonden en gaan samenwerken.”
Samenwerking is een belangrijke schakel in het sportakkoord, zo gaat Tuingezel, die dagopvang organiseert voor dementerende mensen, samenwerken met Jessica Dansen. De cliënten van Tuingezel kunnen zo lekker samen dansen en bewegen. Drakenbootvereniging The Dutch Dragons gaat lessen verzorgen voor leerlingen van het speciaal onderwijs en Mixed Hockey Club Zoetermeer, de eerste rookvrije vereniging in de stad, helpt andere sportvereniging om rookvrij te worden.

Foto:  Erwin Dijkgraaf, Wethouder ter Laak sport mee bij Badmintonvereniging Conquesto

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-