20190705 Sportgala Zoetermeer GVW 6468 X3Het Zoetermeerse Sportgala huldigt elk jaar de Zoetermeerse sporters die een bijzondere prestatie hebben verricht. Elke Zoetermeerse sporter die in 2019 Nederlands kampioen is geworden, of een medaille heeft behaald bij een EK of WK komt in aanmerking voor het gala op donderdag 13 februari.

Tijdens de avond zijn er eretitels voor de sportvrouw, sporttalent en sportploeg van het jaar. Een jury kent deze prijzen toe. Daarnaast is er de prijs voor de 'Meest maatschappelijke sportaanbieder'. Deze gaat naar de club die zich onderscheidt op een positieve manier.

Het Zoetermeerse Sportgala wordt al sinds 2013 gehouden in de zomer tijdens het festival Zoetermeer Culinair op de Markt. Dit jaar is gekozen voor een huldiging in het Stadstheater in februari. De huldiging ligt op deze manier dichter bij het sportjaar waarin de prestaties zijn geleverd.

 

Genomineerden

Die zijn de genomineerden voor de titels:

Sporttalent: Tom Sonneville (Volleybal), Wissal el Boudakhani (karate) en Jelsie van Ruijven (zwemmen).

Sportploeg: Benelux Groep Taverzo (tafeltennis), WVZ Dames estafetteploeg 100+ (zwemmen) en WVZ Heren estafette jeugdploeg (zwemmen).

Sportvrouw: Lisanne Hagens (atletiek), Sarah Hagenaar (karate) en Yara van Kerkhof (shorttrack).

Meest maatschappelijke sportaanbieder: Basketbalvereniging Zoebas, Stichting Budo Kai Sei, Zwemvereniging WVZ afdeling Dol-fijn

 

Aanwezig zijn bij de huldiging?

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om de huldiging bij te worden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , onder vermelding van uw naam en het aantal mensen.

-advertenties-

-goede doel-