20191221 185215

Colin Vercammen (tweede van rechts) op het podium

 

Zeven kumite karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de 13e Internationale Karate Cup Sittard. Dit zware internationale toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, kende dit jaar 464 deelnemers vanuit 76 clubs.

In hun respectievelijke categorieën verloren Yara Krul, Juliette van der Linden en Sharon Jellema allen de eerste ronde. Omdat hun tegenstander de finale niet wist te bereiken, was er voor hen geen herkansing. Kyanu Peschier won in de categorie jongens U10 -27 kilo zijn eerste wedstrijd met 3-0. Zijn tweede wedstrijd verloor hij met 0-3 van de latere finalist, waardoor Kyanu mocht herkansen. Zijn eerste partij in de herkansing verloor hij met 0-2, waarmee Kyanu de zevende plaats behaalde. In de categorie jongens U10 +31 kilo won Ruben Volmer zijn eerste wedstrijd met 5-1 en bereikte de halve finale. Doordat hij deze verloor, plaatste hij zich direct voor de B-finale. In de directe strijd om het brons wist Ruben zich niet goed te herpakken en verloor met 0-6, waarmee hij vijfde werd. Kai Krul, uitkomend in de categorie jongens U16 -57 kilo, won zijn eerste partij met 2-0. De tweede wedstrijd verloor hij van de latere finalist, waardoor Kai mocht herkansen. Ondanks goed karate wist Kai de directe strijd om het brons niet naar zich toe te trekken en verloor deze, met een vijfde plaats als resultaat.

In de categorie jongens U16 -52 kilo won Colin Vercammen zijn eerste wedstrijd met 2-1. Hij verloor zijn tweede wedstrijd met 0-4 van de latere finalist en mocht zich direct klaarmaken voor het gevecht om de derde plaats. Gebrand op de overwinning, wist hij deze strijd na een zware battle met een 3-2 winst naar zijn hand te zetten, waarmee de beker voor de derde plek binnen was.

-advertenties-

-goede doel-