Taverzo copyEen zeer gedreven Yannick Vostes was met een duidelijke 0-3 overwinning tegen de Catalaanse kopman Marc Duran verantwoordelijk voor een goede start dinsdagavond in de vierde rond van de Europacup.


Zhou Xijun kon hier in het Spaanse Les Borges Blanques geen vervolg aan geven. De jonge Chinees kwam tijdens de tweede wedstrijd van de avond geen moment in zijn spel tegen Joan Masip. Ook in zijn tweede wedstrijd van de avond tegen kopman Marc Duran leek hem dat te overkomen. Coach Ruud van Graafeiland over die laatste wedstrijd: “Ik denk dat iedereen na de eerste 2 games vrij zeker was dat de Spaanse ploeg op weg was naar de 2-2. Ondanks de taal barrière lukte het om met een tekening een tip te geven. Xijun leek daarna wakker geschud en liet het beste in hem boven komen waardoor hij die achterstand kon ombuigen in winst voor hemzelf en daarmee de overwinning voor het team.”

Door een goede overwinning van Laurens Tromer op de talentvolle jeugd international Albert Vilardell hadden alle 3 de spelers hun aandeel in de 1-3 einduitslag.

Uitblinker Yannick Vostes over de wedstrijd: “We mogen blij zijn met deze 1-3. Laurens en ik begonnen allebei erg goed. Bij Laurens zat het heel even tegen met wat fortuinlijke ballen van zijn tegenstander. Het was goed om te zien dat Laurens na een kleine terugval in 4e game zich herpakte. Net niet genoeg voor de winst in die game, maar hij trok de goede lijn door en won de beslissende game met overtuiging.”

 

Taverzo 1   Taverzo 2
 Zhou Xijun  Laurens Tromer

 

Om de kwartfinale te halen zal BeneluxGroup Taverzo aanstaande zaterdag 14 december in eigen huis minimaal 2 wedstrijden moeten winnen. De wedstrijd begint om 18.00 uur en de toegang is gratis.

Speellocatie: Willem Alexanderplantsoen 4

 

Fotograaf: Elsbeth Parmentier

-advertenties-

-goede doel-