Marise de gouweMarise de Groot op weg naar een strafworp voor SG WZC. (Foto: Olaf Otten | OttenZien Fotografie)

De Zoetermeerse waterpolodames van eerstedivisionist SG WZC verbaasden vriend en vijand door een punt af te snoepen van de nummer twee Z&PC De Gouwe. In een enerverend duel werd het uiteindelijk 11-11. De gelouterde ploeg uit Waddinxveen kwam met een punt nog goed weg.

De equipe van Zoetermeer-coach Ton Kloosterman, zelf twaalfde op de ranglijst, verdedigde 20 seconden voor het laatste fluitsignaal een minimale voorsprong van 11-10, maar kon dat tot teleurstelling van een sfeervol De Veur niet vasthouden.

WZC kwam van ver. Na een 2-0 voorsprong in de openingsfase moest het in de achtervolging. De Gouwe kon uitlopen naar 2-6. Punt voor punt knokte de thuisploeg zich terug. Eind derde kwart was het gaatje gedicht en pakte Zoetermeer weer de voorsprong; 8-7. In de laatste periode had WZC onder aanvoering van keepster Lindsey Hol het betere van het spel en bleef het tot de laatste actie van de wedstrijd aan de goede kant van de score met een uiteindelijke verrassende puntendeling als eindresultaat.

“Dit hadden we niet verwacht”, jubelde Kloosterman na afloop. “Iedereen kon vrijuit spelen en dat was denk ik de sleutel van dit succes. Toch kan ik niet ontkennen dat ik een dubbel gevoel aan dit duel overhoud. Als je zo dicht bij de winst bent, is het jammer dat het net uit onze handen glipt. We hadden onszelf echt enorm kunnen belonen met drie punten en een uitroepteken kunnen zetten achter deze wedstrijd. Nu is het geen uitroepteken, maar een punt. Letterlijk een punt. Al met al is dit natuurlijk een fantastisch resultaat dat perspectief biedt voor de aankomend wedstrijden."

Zaterdag staat het volgende duel op het programma. Een echte derby. SG WZC neemt het in een uitduel op tegen de buren van Waterpolo Den Haag. In Het Hofbad galmt om 18:45 uur het eerste fluitsignaal.

Zaterdag 16 november
SG WZC - Z&PC De Gouwe 11-11
Periodestanden: 2-2, 1-4, 5-2, 3-3
Doelpunten SG WZC: Svetlana Wolters 4, Marloes Knol 3, Nikkie van Veen 2, Eveline Helmstrijd, Joelle Hoegee.
Saves keepster Lindsey Hol: 9

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-