gangmakers onderwegDe 43e Klaverbladloop had afgelopen zondag uitgelezen loopweer, met onbewolkte hemel, stralende zonneschijn, nauwelijks wind en zo’n 10 graden. Iets wat een organisatie wel kan hopen, maar zelf nooit in de hand heeft.


En dat vonden ook de meer dan 1.000 lopers en het vele publiek dat naar de atletiekaccommodatie van Ilion was gekomen om van de wedstrijd en het zonnetje te genieten. Onder hen heel veel kinderen die de 1.000 m liepen. De 1.000 meter werd bij de meisjes t/m 9 jaar gewonnen door Emy Statius Muller van Ilion en bij de meisjes van 10-12 jaar door Xanne van Pouderoyen, ook van Ilion. Bij de jongens was de winnaar Jim Smitz (t/m 9 jaar) en Joep de Dulk (10-12 jaar) van de hoofdsponsor Klaverblad Verzekeringen. Vooral de tijd van Joep is het vermelden waard: 3 minuut 29 seconden, een tijd waar menig volwassene jaloers op zou zijn.


Dweilorkest bij Heemkanaal

Ilion heeft de reputatie opgebouwd de loper centraal te stellen. Lopers gaven vorig jaar bij de organisatie aan dat zij op het rechte eind langs het Heemkanaal best een moreel steuntje in de rug konden gebruiken. Daarom stond het dweilorkest De Gespleten Klomp de lopers dit jaar op te wachten aan het eind van het Heemkanaal. De lopers van de 10 km en 15 km kwamen twee keer bij het orkest langs en kregen zo een moreel steuntje in de rug voor het laatste eind. Zodra de laatste loper voorbij was, haastte de Gespleten Klomp zich naar Ilion om daar ook nog een aantal nummers te spelen.


De volledige uitslag van de Klaverbladloop is te vinden op de site van ilion, www.ilion.nl . Op de site staat ook een foto-impressie.

Foto: Piet van Veen

-advertenties-

-goede doel-