taverzo winst europacupNa de eerdere 3-1 winst thuis op TTC Neuhausen, wist de tafeltennisploeg uit Zoetermeer in Zwitserland zonder setverlies de volgende ronde te bereiken. Met maximale winst bereikt Benelux Group Taverzo zo de 4e ronde in de Europacup.

De Fransman Dorian Nicolle die al 3 jaar actief is voor de ploeg, mocht als eerste aantreden tegen de Duitse kopman bij de Zwitsers. Waar Pekka Pelz in Zoetermeer Laurens Tromer nog wist te verrassen had ook Dorian Nicolle in het begin van de wedstrijd de nodige moeite om het tempo van Pelz te ontregelen. Dorian Nicolle wist echter een 9-6 achterstand met 5 punten op rij om te buigen en liet vanaf dat moment de grip op de wedstrijd niet meer ontglippen.

Zhou Xijun, vorige week nog enigszins onwennig bij zijn debuut, liet er vervolgens geen twijfel over waarom hij voor het team in de Europacup uitkomt. Met 3-0 winst op Elias Hardmeier was de volgende ronde een feit.

Masters winnaar Laurens Tromer speelde vervolgens tegen Mauro Schärrer en trof een tegenstander die met felle overnames de eerste game na gamepoints over en weer binnen sleepte. In de tweede game wist Laurens 2 gamepoints weg te spelen en de stand gelijk te trekken waarna hij de jonge Zwitser niet meer in zijn spel liet komen en de maximale winst voor Benelux Group Taverzo op het scorebord liet noteren.

In de volgende ronde van de Europacup treffen de Zoetermeerders het Spaanse Borges Vall. De winnaar van dit treffen zal in de kwartfinale uitkomen tegen één van de nummers 3 uit de Champions League.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-