BGT1119 ed 2 webBenelux Group Taverzo heeft afgelopen zondag de thuiswedstrijd in de Europa Cup tegen TTC Neuhausen winnend afgesloten. Tijdens de spannende wedstrijd werd duidelijk dat de jonge Zwitserse ploeg van TTC Neuhausen niet voor niks de 3e ronde heeft bereikt.


Zhou Xijun, die zijn eerste wedstrijd voor Taverzo speelde, moest er dan ook alles aan doen om in de openingswedstrijd zijn zenuwen en tegenstander Mauro Schärrer de baas te worden. De nieuwe Chinese aanwinst is in Nederland voor enkele trainingsstages en draait mee in de nieuwe opzet van de Europacup. Door internationale jeugdtoernooien van Gabrielius Camara kon de veelbelovende jeugdspeler niet deelnemen aan de Europacup.

Laurens Tromer wist de vorm van afgelopen week niet vast te houden en kwam geen moment in zijn spel tegen Pekka Pelz. In de eerste games waren het vooral de fouten van beide spelers die de punten op het scorebord brachten, waarbij Pelz tot twee keer toe een flinke achterstand wist om te buigen. In de derde game speelde de jonge Duitser, die in Saarbrücken woont en traint overtuigend en liet Tromer achter zich met duidelijke cijfers. Yannick Vostes hield het hoofd koel tegen Elias Hardmeier die afgelopen zomer nog de laatste 32 bereikte op de Europese Jeugdkampioenschappen bij de junioren. De 3-0 overwinning van Vostes was belangrijk omdat in deze knock-out fase elke game en elk punt belangrijk kan zijn bij een gelijke stand over beide wedstrijden (uit en thuis).

 BGT6028 ed 1 web

Een duidelijk meer ontspannen Zhou Xijun mocht voor de winst aantreden tegen Pekka Pelz, die tegen Laurens Tromer al had laten zien gevaarlijk te kunnen zijn. De speler afkomstig uit Nanjing, linkshandig en spelend met de traditionele Aziatische penhoudergreep won met zeer aanvallend spel met 3-1.

Het is nu aan de ploeg uit Zoetermeer om volgende week zondag in Zwitserland minimaal 2 overwinningen te behalen voor het bereiken van de volgende ronde. Coach Ruud van Graafeiland daarover: “We zullen vol aan de bak mogen uit in Zwitserland, onze jonge tegenstanders spelen onbevangen en als het even niet lukt zoals bij Laurens vandaag dan staat de druk er gelijk vol op. Om ons doel te behalen zullen we deze ploeg zeker niet mogen onderschatten, zover we hebben begrepen hebben ze bovendien bij de thuiswedstrijd nog een versterking achter de hand. Gelukkig staan wij er niet alleen voor en reist er een leuke ploeg van supporters mee."

 

fotograaf Elsbeth Parmentier

-advertenties-

-goede doel-