zvvs 2610 kopieDe Zoetermeerse waterpolodames van eerstedivisionist SG WZC moesten hun hoofd buigen voor een sterker ZVVS. In een weinig verheffend duel werd het voor de gasten uit Vlaardingen 5-15. Periodestanden 2-6, 2-5, 0-1, 1-3.

Het meest indrukwekkende moment was de minuut stilte die voorafging aan de wedstrijd. Clubgenoot Erwin van Dulst werd herdacht. Hij overleed vorige week plotseling. De dames kwamen daarna geen moment in het spel. Na een halve wedstrijd stond er al een 4-11 op het bord. Een goede derde periode waarbij de verdediging meer op orde was werkte niet als katalysator om in de laatste fase alles eruit te halen.

“Het was niet goed vandaag”, oordeelde coach Ton Kloosterman. “Als wij op 90 procent zijn, hebben we niet genoeg ervaring en kwaliteit om zo’n wedstrijd binnen te slepen. Alles moet top zijn en dat was het vanavond niet. Volgende keer beter.”

Die volgende keer is al weer snel. Komende zaterdag is Livo uit Lichtenvoorde de volgende tegenstander. Om 18.50 uur valt de eerste bal in het water. Publiek is meer dan welkom om de dames op weg naar een goed resultaat te steunen.

Zaterdag 26 oktober
SG WZC Dames 1 - ZVVS 5-15
Periodestanden: 2-6, 2-5, 0-1, 1-3
Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 2, Nicoline Kuiper, Svetlana Wolters, Marloes Knol.
Saves keepster Lindsey Hol: 9

Fotografie: Olaf Otten

-advertenties-

-goede doel-