groep rust copyIMG 6397 2 copy copyAfgelopen weekend betraden Bob Lausberg en Justin van Bergen, die beide vanwege een handicap judo op hun knieën beoefenen, de mat op het A-Judo toernooi in Zuid-Holland. Bob behaalde de 1e plaats in zijn categorie. Justin, die in een hogere categorie was geplaatst, vocht zich naar een mooie 3e plaats.

Beide judoka’s, woonachtig in Zoetermeer, komen uit voor Sportcentrum Rust, waar ze judo en sambo beoefenen, samen met een groep met judoka’s en sambo-ers zonder beperking. Bob en Justin zijn beide geboren met Spina Bifida ( open ruggetje) en beoefen daarom beide sporten op hun knieën. justinVolgens Bob is het erg prettig om een trainingsmaatje te hebben die op dezelfde manier aan sport doet.

Op het toernooi haalde het team van Rust in totaal 13 medailles binnen in diverse categorieën. Het toernooi was de eerste samenwerking tussen Sportcentrum Rust en de Regiobond Zuid-Holland. Met meer dan 100 deelnemers uit diverse landen was het toernooi zeker een succes te noemen. Om het toernooi mogelijk te maken hield de club een grote loterij waarvoor veel ondernemers uit Zoetermeer een prijs beschikbaar stelden. 

 

-advertenties-

-goede doel-