BGT0463 ed 1 webMede door de Europacup tijdens de eerste twee weekends van november speelde Benelux Group Taverzo een dubbel programma in de competitie op 19 en 20 oktober. Zaterdag stond de topper uit tegen Hilversum op het programma en zondag ontvingen de Zoetermeerders het team van Avanti.

Waar Jochem de Hoop zaterdag de matchwinnaar was met twee overwinningen, tekende hij zondag voor de enige nederlaag. Coach Ruud van Graafeiland: “Met 9 punten uit deze twee wedstrijden zijn we zeer tevreden. Laurens, Gabrielius en Jochem wonnen allemaal 3 wedstrijden. Het was duidelijk een wat minder weekend voor Laurens, maar het team heeft dat prima opgevangen.” Gabrielius Camara was dichtbij de volle winst over het weekend, maar moest op het laatste moment toch buigen voor het knappe verdedigende werk van oud Taverzo speler Martin Khatchanov. Waarna Khatchanov met vrijuit spel en ook winners dicht bij tafel optimaal profiteerde en ook Laurens Tromer het enige verliespunt bezorgde. Hier bleef het overigens bij voor Hilversum, want zowel Cosmin Stan (Jochem/Gabrielius) als Ashraf Haiqal (Laurens/Jochem) kwamen niet tot scoren.

 BGT0540 ed 1 web   BGT0783 ed 2 web 

Na een snelle 3-0 stand zondag, sputterde Simon Goessens en Ruan Greyling nog een beetje tegen na de pauze, maar liep Taverzo alsnog uit naar een 5-0 tussenstand. Frank Hollak, bewees andermaal een te lastige horde voor Jochem de Hoop, zodat de ploeg uit Hazerswoude alsnog een punt mee naar huis kon nemen.

Teammanager Theo Levert: “Voor het team gaat het vizier nu volledig op de ontmoeting met TTC Neuhausen in de Europacup. Wij kijken uit naar de komst van Zhou Xijun, een linkshandige aanvaller uit de Chinese provincie Jiangsu. Xijun zal met ons meetrainen en uiteraard zijn we erg benieuwd naar zijn aanvallende speelstijl met de penhoudergreep. Door internationale verplichtingen is Gabrielius Camara helaas beide Europacup wedstrijden niet bij de selectie. Mede door zijn afwezigheid zullen Arjan Huiden en Patrick Bruijne ook deel uitmaken van de selectie samen met Laurens Tromer, Jochem de Hoop, Yannick Vostes en Zhou Xijun.”

Foto’s: fotograaf Elsbeth Parmentier

-advertenties-

-goede doel-