kaisei alex   kaisei alex
Alex in zijn jonge jaren  
 
IMG 4995Het is dubbel feest voor Alex Janssen van Budoschool Kai Sei. De zojuist 49 jaar geworden karateleraar werd maandag 7 oktober compleet verrast tijdens het begin van de wedstrijdtraining door karateka, trainers en familie ter gelegenheid van zijn 25-jarige jubileum als karateleraar.
 
Alex begon op 16-jarige leeftijd bij Mulder Sport met karate, een sport die zijn zusje al beoefende. Samen met haar en de buurjongens waren ze vaak in de dojo te vinden. Dit was voor Alex niet genoeg. Hij ging trainen bij de Japanse grootmeester Ishikawa in Berkel en Rodenrijs. Alex heeft zijn 1e t/m 3e dan (niveau) behaald, zowel bij de Karate-do Bond Nederland (KBN) als bij de internationale stijlbond, de WIKF.
 
Naast de vele trainingsuren en wedstrijden begon Alex in oktober 1994 met lesgeven. Samen met zijn zus Sonja richtte hij KSV Wadokan op. De club groeide succesvol en 5 jaar later werd het jubileum groots gevierd. Kort na dat jubileum droeg Alex het stokje over in de club en verliet Wadokan.
 
Het zelf trainen en lesgeven bij sportschool Denkers alleen maakte Alex niet gelukkig. Hij miste het lesgeven in een eigen club enorm. Samen met zijn vrouw Madelon richtte hij op 1 april 2000 Kai Sei op (wat wedergeboorte betekent), die volgend jaar 20 jaar bestaat.
IMG 4995  IMG 4995 
 
 
Tekst: Marja de Laaf
Foto's: bron en Marja de Laaf

                                   

-advertenties-

-goede doel-