DSC 6926Het AHZ KIA open Zoetermeer toernooi jeu de boules, is een evenement dat telt in de wereld van het petanque in Nederland. In het verleden kwam de top uit België, en zeker Kees Koogje, om er met de prijzen vandoor te gaan. Nu ontbraken deze favorieten. De verwachtingen waren dus hooggespannen.

 

DSC 6879Bij het AHZ KIA open Zoetermeer toernooi jeu de boules bij JBC Zoetermeer, hadden zich zaterdag zo’n 36 doubletten gemeld waarvan 12 doubletten, d.m.v. drie voorgelote partijen, zich konden plaatsen voor het kampioenschap. Kansen nu ook voor JBC Zoetermeer, nadat de teams van Klaasse en Butler zich hadden geplaatst.

Ruim vier uur later stonden de Zoetermeerse routiniers Sjaak Klaasse en Henk Reincke in de finale tegen Simon Groot en Rick Gopisingh uit Koog aan de Zaan. Er werd gespeeld op een van de grofste banen, waar het atletisch vermogen op de proef werd gesteld.

Het leek alsof het team van Klaasse voor een grote verrassing zou zorgen, na een voorsprong van 7-0. Het team van Groot liet zien dat het de finale meer dan waard was. Na een half uur verder, werd door het team Klaasse naar een achterstand gekeken van 7-8. Snel werd het donker en moest het verdere verloop van de wedstrijd gespeeld worden onder een van de lichtmasten, waar het terrein net even iets anders is. Het is niet te zeggen of dat de doorslag heeft gegeven, maar het team Klaasse wist zich te herstellen en stevende af op de overwinning, 13-8. Klaasse, stoïcijns zoals een tireur het beste gedijt, bleek erg goed op schot en Reincke plaatste op het niveau van zijn hoogtijdagen. Daarmee is een team van JBC Zoetermeer voor het eerst kampioen geworden in een ‘open Zoetermeerse.’

Bert Butler en Theo Meijer verdienden een vierde prijs als debuterend Zoetermeers team.

 

Uitslagen:

Poule A
1e Sjaak Klaasse - Henk Reincke JBC Zoetermeer)
2e Simon Groot - Rick Gopisingh (Atlantic Boules, Koog aan de Zaan)
3e Johan Meijer - Joke Bennink ( De Goede Worp, Den Haag)
4e Bert Butler - Theo Meijer (JBC Zoetermeer)

Poule B
1e Rob Meer - Nel Steijn (De Goede Worp, Den Haag)
2e Jan Kneppers - Eric Kneppers (JBC Zoetermeer)

Poule C
1e Irene Kraan - Peter de Vos (JBC Zoetermeer)
2e Gerrit Ouwerkerk – Marion Ouwerkerk (JBC Zoetermeer)

Poule D
1e Yvonne Lavigne - Riet Arnoldus (JBC Zoetermeer)
2e Rob Poldervaart - Rene Hamburger (JdB Waddinxveen)

 

Tekst: Frans Roos

-advertenties-

-goede doel-