Foto Edwin en Bella

Voorzitters Edwin Vink (TVB) en Bella Overgoor (MHCZ)

Mixed Hockey Club Zoetermeer (MHCZ) en Tennisvereniging Buytenwegh (TVB) gaan samenwerken om de leden van beide clubs extra trainingen te kunnen bieden. Beide clubs kunnen elkaar versterken, aldus de voorzitters van MHCZ en TVB.

Gedurende de zomerstop kunnen leden van MHCZ tegen een bijzonder gereduceerd tarief tennis en padel spelen bij TVB en zodra het hoogseizoen van tennis voorbij is, hebben de leden van TVB op hun beurt de mogelijkheid om zich voor enkele maanden aan te sluiten bij de trimhockeytrainingen van MHCZ.

Verenigen 2.0

“Deze manier van samenwerken is volgens ons het ‘Verenigen 2.0’. Het is nieuw en vooruitstrevend voor Zoetermeer, iets waarin wij geloven en waarvoor wij ons graag inzetten in het belang van sportend Zoetermeer”, aldus de toekomstgerichte voorzitters Edwin Vink (TVB) en Bella Overgoor (MHCZ) van beide verenigingen. “Het is uiteraard niet de bedoeling om leden bij elkaar ‘weg te kapen’ en daar zijn wij ook helemaal niet bang voor. We hebben al jaren goede contacten.”

De keuze voor een combinatie van hockey en tennis/padel gaat verder dan alleen inspelen op het hoog- en laagseizoen van beide sporten. In de praktijk liggen tennis/padel en hockey namelijk dicht bij elkaar voor wat betreft techniek. Beide sporten worden tenslotte gespeeld met een ‘bal en een stokkie’ waarbij oog-hand-coördinatie en balgevoel worden getraind.
Verschillen zijn er natuurlijk ook, hockey is een teamsport en tennis/padel speel je al met twee spelers. Tennissen of padellen kan je op ieder willekeurig moment en hockeyen gebeurt meestal tijdens een geplande training of competitiewedstrijd. De term ‘vrij hockeyen’ bestaat niet terwijl ‘vrij tennissen/padellen’ bij TVB inmiddels al meer dan 40 jaar een begrip is.

-advertenties-

-goede doel-