ek beachvolleyLindy Schouten (L) en Lynn de Jong


Lindy Schouten (foto links) uit Zoetermeer en haar beachvolleybalmaatje Lynn de Jong uit Wateringen pakten op het NK Beachvolleybal voor studenten in Vlissingen goud. Dit betekent dat het duo volgend jaar Nederland mag vertegenwoordigen op het EK Beachvolleybal voor studenten in Belgrado (Servië).


Voorwaarde voor dit NK zijn dat je een HBO of Universitaire studie moet volgen en dat de twee speelsters uit het team in dezelfde stad moet studeren. Beide meiden studeren Sport Management aan de Haagse Hogeschool in Sportcampus Zuiderpark te Den Haag.
Lindy en Lynn zijn de afgelopen twee jaar succesvol geweest in het Dames 2 zaalvolleybalteam van volleybal vereniging Inter Rijswijk waarmee ze twee keer op rij kampioen zijn geworden en eerder dit jaar met het team uitgeroepen werden tot sportploeg van het jaar 2018 in Rijswijk.
Omdat ze dit jaar als vast Beachteam zijn begonnen en samen trainen bij S&D Beach in Monster was het logisch om ook mee te doen aan het NK voor studenten. Door de overwinning heeft het duo nu een mooi vooruitzicht op het EK volgend jaar in Belgrado. Tot die tijd zijn ze wekelijks te bewonderen op de Beach toernooien in het gehele land.
Na het Beach seizoen gaan ze weer in de zaal aan de slag bij Inter Rijswijk en maken ze de overstap naar het Dames 1 team.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-