Conquesto 2 NKTeam 2 van badmintonvereniging Conquesto is zondag 2 juni Nederlands kampioen geworden in hun klasse, de vierde divisie. Ze waren in de Bondscompetitie overtuigend poulewinnaar geworden met 18 punten verschil op de nummer 2.

Het team bestaande uit Remco Lammers, Remco Eversdijk, Linda de Kievit en Leoni Boeije mocht daarom meedoen met de Zuid West Kwalificatie NK Competitieteams op 16 maart bij BC Limes in Alphen aan den Rijn. Omdat er in hun poule teams zich hadden teruggetrokken, werden zij zonder te spelen Regiokampioen Zuid West.

Dit betekende dat zij in het weekend van 22 en 23 juni meespeelden in Zutphen om de Nederlandse titel in de vierde divisie. Ze waren ingedeeld in een poule met 2 teams van de vereniging BECA 2000 uit Arnhem. Er worden 5 partijen gespeeld in een wedstrijd: een gemengd dubbel, mannenenkel, vrouwenenkel, mannendubbel en vrouwendubbel. De eerste wedstrijd op zaterdag ging tegen team 2. Deze werd gewonnen door Conquesto met 5-0.

Bij de tweede wedstrijd op zondag had Conquesto nog maar 1 punt nodig om de titel binnen te halen. De eerste partij, een gemengd dubbel, werd in 2 games gewonnen. Dit betekende de eerste Nederlandse titel voor een team van Conquesto sinds 1998. Remco Lammers speelde in beide kampioensteams.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-