FB IMG 1560066882344Nyncke de Knegt is een meisje (10 jaar) dat bij tafeltennisvereniging Taverzo tafeltennist en dat heel verdienstelijk doet. Nyncke speelt nu 2 jaar en gaat komend seizoen waarschijnlijk al landelijk spelen. Op de Nationale Jeugdmeerkampen werd ze dit weekend vierde.

20190609 175126 copyAan het begin van het seizoen op 23 september 2018 haalde Nyncke haar A-licentie bij meisjes welpen (t/m 11 jaar) in Maasbracht. En nog geen maand later op 21 oktober 2018 had ze ook haar A-licentie bij de meisjes pupillen (11 t/m 13 jaar) in Hoorn. Omdat ze haar A haalde bij de pupillen mocht ze ook tijdens de voorrondes Nationale Jeugdmeerkampen meedoen bij de pupillen meisjes.

De eerste ronde kwam Nyncke heel makkelijk door, daarna volgde Almere daar werd ze knap 2e in de poule waardoor ze direct geplaatst was voor het finale weekend in Panningen op 8 en 9 juni 2019. De NJM finale is de top 12 van Nederland die dan in het weekend allemaal een keer tegen elkaar spelen.

Nyncke begon de zaterdag tegen de moeilijkste tegenstanders en van de 6 partijen won ze er 3, de 3 die ze verloor waren uiteindelijk dan ook de nummers 1, 2 en 3 van de NJM. De zondag moesten er nog 5 wedstrijden gespeeld worden, Nyncke begon heel goed met 3 winst partijen op rij, helaas verloor ze er daarna eentje en de laatste partij kwam ze 0-2 achter maar wist ze toch nog te winnen met 3-2. Door dit resultaat eindigde Nyncke 4e tijdens de NJM bij de meisjes pupillen, meisjes die dus 2 tot 3 jaar ouder zijn dan Nyncke zelf.

 

Doneeractie

Volgend jaar is Nyncke ook nog steeds welp maar zal zeker weer bij de pupillen mee spelen. Zij startte een doneeractie op om extra trainingen te volgen en ook trainingskampen te gaan volgen om zo beter te worden en de top te gaan halen.
Wilt u haar helpen dan kan dat doormiddel van de onderstaande link.
https://www.doneeractie.nl/extra-trainingen-nederlands-kampioen-tafeltennis/-36120

 

-advertenties-

-goede doel-