IMG 4616Elf karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zondag deelgenomen aan de 12e Rotterdam Cup in Hoogvliet. Dit grote internationale karate toernooi telde dit jaar 469 deelnemers uit verschillende landen in Europa.

Kosta Pappaioannou, die uitkwam in de categorie jongens U16 +63 kilo, bereikte vol overtuiging de finale. De eindstrijd wist hij, net zoals de voorrondes, te winnen en pakte hiermee het goud in een voor hem nieuwe gewichtsklasse. In de pittige categorie meisjes U16 +54 kilo, bereikte Wissal el Boudakhani door sterk en tactisch karate de finale. Ook Wissal wist deze strijd te winnen en won goud.

Tegelijk met Kosta en Wissal was Mex Onderwater inmiddels gestart in de categorie meisjes U16 -54 kilo en kwam met weloverwogen karate in de eindstrijd. De finale verloor zij net op hantei (scheidsrechter beslissing) met 3-2, waarmee ze zilver bemachtigde. Hekkensluiter van de dag was Marin Hagenaar, die in de zeer sterk bezette categorie meisjes U18 +58 kilo door winst in de voorrondes de finale haalde. Deze strijd eindigde met weer slim en sterk karate, net zoals in de voorrondes, in een klinkende overwinning. Marin won ruim voor tijd door de maximale score van 8 punten verschil te halen, met goud als resultaat.

Kai Sei mag spreken over een succesvol toernooi, waar ook degenen zonder medaille erg goed karate hebben laten zien. De karate en budoschool zit sinds 30 mei op hun nieuwe locatie in Rokkeveen. Het adres is Electrablauw 5 (naast IKC De Saffier). Kijk op www.kaisei.nl voor meer informatie.