Schoolverlaters Cup 2019Groep 8 leerlingen van 19 verschillende basisscholen streden in de de zogenoemde ‘Schoolverlaters Cup’ om de begeerde wisselbokaal. Wethouder Jan Iedema (Onderwijs) opende het sportieve evenement op de zonovergoten accommodatie van voetbalvereniging DWO.

Alle ruim 700 deelnemers kregen na afloop een vaantje als aandenken en de school die de meeste punten verzamelde mocht de wisselbokaal meenemen. De winnaar werd de Meerpaal uit Palenstein. Op nummer 2 eindigde de prins Clausschool en op nummer 3 eindigde de Watersnip.

Er waren 5 verschillende velden waar gesport werd. De spellen die gedaan werden zijn: hockey, voetbal, ultimate frisbee, hand-kopbal, teambal, pionnenroof, estafette, rugby, atletiek en korfbal. Alle deelnemers kregen na afloop een vaantje als aandenken.

De combinatiefunctionarissen van de gemeente organiseerden dit sportevenement dit jaar samen met DWO, Pic Nic, MBO Rijnland, ONC Clauslaan, Soccer Stars, Boxing Club Zoetermeer en uiteraard de vele basisscholen.

-advertenties-

-goede doel-