Doing, vereniging voor aangepast en geïntegreerd sporten in Zoetermeer, organiseert zaterdag 18 mei in sporthal De Veur een competitiedag voor hockeyspelers die gebruik maken van een elektrische rolstoel. In totaal zullen op deze dag zo’n 60-70 hockeyers in actie komen.

E hockey compleet 2018 3

Naast tafeltennis en hockey voor spelers in een handbewogen rolstoel biedt Doing sinds 2013 ook hockey aan voor spelers in een elektrische rolstoel: Doing E-hockey. Hoewel Doing al vanaf het begin met veel succes meedoet aan de competitie is het voor de club pas de derde keer dat ze zelf een competitiedag organiseren voor deze tak van sport.

Tijdens de competitiedag spelen de twee teams van Doing, die beide uitkomen in de eerste klasse van regio west, in totaal 6 wedstrijden. Beide teams van Doing doen het dit jaar goed : Doing E1 staat 1e en Doing E2 staat 2e in de competitie.

Elektrisch rolstoelhockey is niet alleen een heel spectaculaire sport om te zien, maar met meer dan 500 sporters (m/v) ook de grootste teamsport in Nederland voor spelers die in het dagelijks leven gebruik maken van een elektrische rolstoel. Spelers kunnen door diverse beperkingen rolstoelgebonden zijn, bijv. als gevolg van een dwarslaesie, spasticiteit, spierziekte, etc. Spelers met voldoende armkracht spelen met een lichtgewicht hockeystick in de hand en spelers voor wie dit niet mogelijk is spelen met een speciale stick die aan hun rolstoel is gemonteerd, de zogenaamde T-Stick. De wedstrijden worden gespeeld op een veld van 15 bij 25 meter, waarbij beide teams bestaan uit vijf spelers. De twee teams van Doing bestaan uit een leuke groep enthousiaste sporters in de leeftijd van 15 tot 50 jaar die elke zaterdag trainen en met veel passie hun sport beoefenen.

Iedereen die deze fantastische sport een keer van dichtbij wil meemaken en de spelers van Doing tijdens een wedstrijd in actie wil zien is van harte welkom om tussen 11.30 u. en 17.00 u. een kijkje te komen nemen in sporthal De Veur (adres: Prismalaan 40 in Zoetermeer).
Het wedstrijdprogramma is te vinden op de Facebookpagina van Doing E-hockey: www.facebook.com/doingehockey 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-