20190511 8584

Wethouder Ingeborg ter Laak en Freek van der Wart

Een verraste Freek van der Wart kreeg zaterdagavond in zijn club waar hij lang geleden startte met schaatsen de sportpenning van de gemeente Zoetermeer uitgereikt. Freek is nog vaak te vinden bij IJsvereniging Zoetermeer (YVZ), waar hij aankomende talenten workshops geeft.


Zo was hij op de slotavond van het winterseizoen ook weer present in het clubhuis van YVZ in het Buytenpark, om de ‘Freek van der Wart’ bokaal uit te reiken. Nadat alle leden hun welverdiende clubrecords en bokalen in ontvangst hadden genomen vroeg wethouder Ingeborg ter Laak nog even speciale aandacht voor Freek van der Wart.
Freek heeft als shorttracker een indrukwekkende carrière opgebouwd, die hij vorig jaar afsloot na een langdurige enkelblessure. Hij behaalde een lange lijst aan prijzen, waaronder meerdere malen NK, EK en WK. Op de Olympische Spelen viel hij nét niet in de prijzen en werd vierde. De shorttracker heeft heel veel buiten Zoetermeer getraind, onder andere in Heerenveen, maar voelt zich nog altijd sterk verbonden met de club waar hij als 6-jarig jongetje voor het eerst de ijzers onderbond.
Ingeborg ter Laak: “Freek is een groot sportman, die in Zoetermeer al 5 maal sportman van het jaar werd. Maar hij blijft ook nog steeds betrokken bij zijn ‘oude’ club, waar hij ieder jaar weer clinics geeft aan de jongere generatie. De gemeente laat zijn respect dan ook graag zien door middel van deze sportpenning!”

20190511 8574  20190511 8582 
 erelidmaatschap voor Lex van Tol  

Ereleden

Naast de uitreiking van de sportpenning werden Freek van der Wart en Lex van Tol benoemd als erelid van YVZ. Freek stimuleerde vele kinderen om te starten én door te gaan met schaatsen, Lex is al ruim 30 jaar hoofdtrainer van de club. Lex is altijd aanwezig bij wedstrijden van leerlingen, zoals één van zijn leerlingen verwoordde: “Ik weet niet hoeveel kilometer hij achter me aan is gereden, maar het voelt als duizenden!” Lex is nog steeds actief als trainer voor de club en zelf ook een hele goede schaatser. Hij schaatste onder meer een Elfstedentocht en is onlangs weer begonnen zelf wedstrijden te rijden.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-