ZwolleRayan Laghmich, Glenn Leggedoor en Elvin Gerritsen, uitkomend voor Unity’99 Rotterdam hebben zeer goede zaken gedaan tijdens de Open Peppercup  in Zwolle. Dit was het eerste officiële karatetoernooi van het nieuwe jaar.

Rayan Laghmich kwam uit  in de categorie jongens 12-13 jaar -45kg. Een pittige poule met 16 strijdlustige karateka’s die allen stonden te popelen om de eer van dit hoogstaand toernooi op hun naam te zetten. Rayan vocht zich met opperste concentratie en scherpte door deze poule heen en draaide al zijn wedstrijden zeer tactisch en doelbewust. Met het resultaat dat Rayan de ene na de andere partij met dikke winst naar zich toe wist te trekken en zodoende voor de tweede maal (2018 en 2019) kampioen is geworden van dit eerste toernooi van het jaar.

Glenn Leggedoor, uitkomend in de categorie jongens  16-17 jaar -70kg, heeft vanwege een vervelende langdurige blessure, de afgelopen periode zijn trainingsschema drastisch moeten aanpassen. Noodgedwongen en tot zijn grote frustratie kon hij al enige tijd niet deelnemen aan toernooien. Zijn deelname aan de Open Pepper Cup had dan ook enkel als doel om zijn huidige positie in zijn categorie te peilen, zijn conditie op de proef te stellen en om aan te voelen hoe zijn lichaam op dit hele gebeuren zou reageren. Dit alles pakte gelukkig en tot grote geruststelling zeer gunstig uit. Glenn bleek nog altijd in vorm en deed absoluut niet ten onder aan de overige deelnemers. Sterker nog, Glenn won al zijn wedstrijden overtuigend en werd net als vorig jaar kampioen van dit toernooi.

Elvin Gerritsen uitkomend in de categorie jongens 14-15 jaar +63kg stond wederom vol goede moed op de mat. Met veel enthousiasme ging hij keer op keer de strijd aan en bouwde zo steeds meer wedstrijdervaring en zelfvertrouwen op. Elvin heeft sterk karate laten zien en durfde ook nieuwe technieken uit te proberen. Het leverde hem de derde plek op en een mooie bronzen plak.