Veel mensen waren enthousiast over het idee van de Geuzenloop om dit jaar een hele marathon in het programma op te nemen. Toch kan de mythische afstand van 42,195 km dit jaar niet gelopen worden: de plannen bleken niet te passen in het huidige beleid.


geuzendag logo“De gemeente is nu aan zet”, aldus Coördinator Geuzendag René van der Spek. ““voordat de gemeente tot het negatieve oordeel kwam werd er aan ons niet gevraagd om aanvullende informatie te verstrekken. We hadden een deadline van 1 februari omdat we anders niet in staat zijn om het evenement goed te organiseren. We hebben een gedegen plan op de plank liggen en weten welke mogelijkheden er zijn om de toevoeging van een hele marathon als afstand aan het huidige evenement te laten slagen. Het is een gemiste kans om Zoetermeer (dit jaar al) op de sport/leisure-kaart van Nederland te plaatsen.“
Of er in de toekomst een marathon toegevoegd wordt aan de Geuzendag is nog niet bekend, de gemeente wil eerst de huidige Geuzendag uitbreiden, om daarna eventueel toe te werken naar een hele marathon. De andere activiteiten op Geuzendag, zondag 29 september 2019, gaan wel door. Vanaf de Pilatusdam kunnen liefhebbers weer meedoen aan de Geuzenloop met parkoersen van 5, 10 en 21,1 kilometer. Ook kunnen er fietsroutes worden gereden en is er een ‘Instawalk’.
www.geuzendag.nl

-advertenties-

-goede doel-