Foto Team NLHet Zoetermeerse tennistalent Kyvan Rietkerk is door de KNLTB geselecteerd om voor Nederland deel te nemen aan De Winter Cup 2019, het grootste indoor tennis landentoernooi voor junioren, waarbij 32 landen in 4 poules strijden voor een plek in de finaleronde in Tsjechie.

De 13 jarige Kyvan Rietkerk vormt samen met twee andere jongens, Abel Forger en Manvydas Balciunas, het team Oranje U14. Onder leiding van Captain Alex Reijnders van de KNLTB speelt Nederland dit jaar op eigen bodem namelijk in Leeuwarden. Oranje zal het de komende dagen het opnemen tegen Rusland, Estland, Roemenie, Servie, Israel, Wit-Rusland en Turkije met als doel een finaleplek te bemachtigen. Nederland speelt vrijdag 1 februari eerst tegen Servië.

 

Voor Kyvan zelf een mooie beloning voor al die jaren hard werken met zijn privetrainer Jeroen Joling. Internationale toernooien speelt Kyvan al geruime tijd maar het spelen voor Oranje is een nieuwe geweldige ervaring. De twee andere jongens, Abel en Manvydas, hebben al wel ervaring als speler in Oranje. 

-advertenties-

-goede doel-