Road RunnersRoad Runners Zoetermeer organiseert op zondag 10 februari 2019 weer de jaarlijkse Noord-Aa Polderloop. Deze mooie recreatieve hardloopwedstrijd biedt voor elke loper een passende afstand. Van 1,5 km voor kinderen (tot en met 12 jaar) tot 5, 10 en 15 km voor de sportieve recreanten.

Start kidsloop om 12.00 uur, de overige afstanden vanaf 13.00 uur. Start en finish zijn bij het clubhuis van de Road Runners aan Lange Land 14 in Zoetermeer. Inschrijven kan via de website www.noord-aa-polderloop.nl.

De Noord-Aa-Polderloop staat bekend om zijn gezellige en ongedwongen karakter. Muziekvereniging Buytenrode verzorgt de muziek op een centrale plaats op het parcours. In het clubhuis van de Road Runners is douche- en kleedgelegenheid. Er is de mogelijkheid om je te laten masseren. In de kantine is er gelegenheid om na afloop nog even na te praten onder het genot van een hapje en drankje.

Hoofdsponsor Starshoe stelt de prijzen beschikbaar voor de podiumplaatsen. Voor alle deelnemers is er een medaille.

Behalve individuele prijzen is er een extra prijs bij het verbreken van het parcoursrecord op de 15 km. Het parcoursrecord op deze afstand staat voor de mannen op 47:03 minuten en werd in 2001 gelopen door Eelco de Voogt. Petra Sloots heeft bij de vrouwen de snelste tijd 1:00:22 minuten staan, zij liep die tijd in 2002. Bij verbetering van deze records is voor de snelste loper/loopster een bescheiden geldbedrag beschikbaar.

Traditioneel zet de Noord-Aa-Polderloop zich in voor een goed doel in Zoetermeer. Dit jaar is dat de stichting Leergeld. Stichting Leergeld richt zich op schoolgaande kinderen uit gezinnen met minimale financiƫle middelen. De stichting probeert sociale uitsluiting te voorkomen, door ervoor te zorgen dat kinderen mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. De stichting vergoedt kosten die niet of slechts gedeeltelijk door een andere voorziening worden vergoed. Via deze weg biedt Stichting Leergeld elk kind een kans om mee te doen.

Alle informatie over de afstanden, starttijden, inschrijfgeld en parkeren is te vinden op www.noord-aa-polderloop.nl.

-advertenties-

-goede doel-