Youri Calvin Roan Roxsanne Laurens Rens en ThijsEen deel van de wedstrijdselectie: Youri, Calvin, Roan, Roxsanne, Laurens, Rens en Thijs



Gym-, turn- en dansvereniging CGV Zoetermeer organiseerde zaterdag 19 januari samen met de KNGU voor het eerst in Zoetermeer de districtsplaatsingswedstrijd turnen heren in sportcomplex De Oosterpoort. Meer dan 200 turners waren naar Zoetermeer gekomen om hun wedstrijd te draaien.


De turners van CGV Zoetermeer kwamen goed voor de dag en namen twee gouden en een bronzen medaille naar huis.
Vrijdagavond is de Oosterpoort in Zoetermeer omgebouwd tot een prachtige turnhal. Tot na middernacht zijn er diverse vrijwilligers, ouders en turners van CGV Zoetermeer bezig geweest om alle toestellen uit te laden uit 4 grote containers en op te bouwen in de zaal.


Zaterdag 19 januari werd de sporthal van ’s ochtends 8 uur tot ’s avonds 20.00 uur bezet door turners van diverse leeftijden en turnniveaus. Voor een aantal categorieën is de wedstrijd onderdeel van de kwalificatie voor de landelijke finales. Dat maakte voor hen de wedstrijd extra spannend. Tien selectiejongens van CGV Zoetermeer turnden hun wedstrijd. Het is een meerkamp, dus alle toestellen komen aan bod: vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek. Alle turners hebben zich van hun beste kant laten zien.

Wedstrijden  Opbouwen 


Yoeri Bonte, Sebastiaan Balk (beiden pupil niveau 16), Kian Bor en Samuel Keek (beiden pupil niveau 15) waren het eerst aan de beurt. Alle vier draaiden zij een goede wedstrijd en lieten zien wat zij het afgelopen jaar hebben geleerd. Yoeri Bonte pakte daarbij knap het brons.
Daarna mochten Roan Schipper, Thijs Toet, Laurens van Roon (allen instap niveau 16) en Bas Feitsma (jeugd niveau 10) hun oefeningen laten zien. Roan, Thijs en Laurens moesten het opnemen tegen 26 andere turners. Alle drie hebben mooie oefeningen laten zien. Roan liet op ringen voor het eerst zijn spreidsalto als afsprong zien. Bas Feitsma pakte in zijn categorie het goud met onder meer een prachtige oefening op brug en ringen.
Toen was het de beurt aan Dyon Nonnekes (junior I niveau 9) en Jelle van der Lans (senior niveau 5). Jelle van der Lans kreeg-met prachtige scores en mooie oefeningen- het goud omgehangen.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-