mau mulhiem 2 1Na zijn eerste plaatsen op het Lajos-csire-gedächtinsturnier en internationales degen pokal turnier in Duitsland heeft schermer Maurits Remmen van schermvereniging Zaal Kardolus goud gewonnen afgelopen zaterdag tijdens de jeugdprijs stad Leuven te België.


Het toernooi werd voor de tweede keer georganiseerd in Leuven en is in trek bij de deelnemers op de wapens floret, sabel en degen gezien de meer dan 200 deelnemers.
Maurits startte in een veld van 28 schermers van 13 en 14 jaar op het wapen degen. Er werd gestart in vijf poules waarbij Maurits na een slecht begin met twee verliespartijen zijn overige 3 partijen in de poule wist te winnen. Na de voorrondes werd Maurits als 11de geplaatst voor de eliminaties.
De eerste eliminatie voor een plaats bij de laatste 18 won hij met 15-3. De daaropvolgende eliminatie voor een plaats van de laatste 8 was een revanche partij voor de verliespartij van Maurits van die ochtend. Maurits won de partij nu met 15-9. De derde eliminatie tegen Flavien Feltz was wellicht de lastigste partij van het toernooi. Na een mooi gevecht wist Maurits de partij met 15-12 te winnen voor een plaats bij de laatste vier.


De halve finale tegen Thomas Gruyaert werd met 15-9 gewonnen. In de finale tegen Thibault Waffelaert nam Maurits direct de leiding. Tijdens de tweede pauze ging Maurits met 8-4 aan de leiding. Hierna kwam Thomas terug en nam de leiding bij 10-11. Maurits zette opnieuw aan en maakte de partij af met 15-11.
Uiteindelijk zijn er door de Nederlandse schermers drie gouden plakken meegenomen bij de jeugdprijs stad Leuven.

 

Foto: Maurits in actie tijdens een eerdere wedstrijd in Duitsland

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-