IMG 1146Dit jaar is er een primeur in Zoetermeer. Het eerste kampioenschap shortcurling zal op 3 maart in de Silverdome plaats gaan vinden. Dit kampioenschap is tevens een fundraising activiteit voor de stichting ‘Spieren voor Spieren’.

Shortcurling is een variant op het echte curling maar dan een stuk eenvoudiger om te spelen. Daardoor is het ook uitstekend geschikt voor ongeoefende curlers om deel te nemen. Er zal in verschillende categorieën gespeeld worden: Leden van curlingclubs, scholenteams, bedrijven, gemeentelijke politieke partijen of familie/vrienden teams. Ieder team bestaat uit 4 spelers. Gemengde teams zijn toegestaan. Iedere wedstrijd duurt maximaal 15 minuten. Je speelt gegarandeerd minimaal 5 wedstrijden per team. Per categorie is er de titel te verdienen.

Het evenement zal gehouden worden op de curlingbaan in de Silverdome. De eerste wedstrijd ronde is om 12:00 uur. De finales worden om 16:30 uur verspeeld. De prijsuitreiking is om 17:00 uur. Aan deze kampioenschappen kunnen maximaal 36 teams deelnemen. De inschrijfkosten per team zijn € 10,00. Het inschrijfgeld zal gedoneerd worden aan een goed doel: Spieren voor spieren. Het staat de deelnemende teams vrij om een hogere bijdrage te doneren.

Deze kampioenschappen worden georganiseerd door CurlingClub Prins Willem Alexander. Omdat de club 40 jaar bestaat zal er een gratis drankje aan de deelnemers aangeboden worden.

Aanmelden kan tot uiterlijk 8 februari 2019 via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over shortcurling en een speluitleg is te vinden op de website van de club: www.ccpwa.nl

-advertenties-

-goede doel-