POS NK KARATE 21 2018 A2 v3Zaterdag 24 en zondag 25 november vinden in de Oosterpoort te Zoetermeer de Nederlandse Kampioenschappen karate kata en kumite voor jeugd, cadetten, junioren en -21 jaar 2018 plaats, een nationaal kampioenschap van de Karate-do Bond Nederland.

Karateka in de leeftijd van 8 tot 21 jaar zullen gaan strijden op de onderdelen kata en kumite voor de titels. Het kampioenschap wordt voor 10e jaar verzorgd door Budoschool Kai Sei, die met een grote groep vrijwilligers het evenement ondersteund.
Aankomend weekend zal er voor het eerst een Nederlands Kampioenschap parakarate zijn, een primeur in Nederland. Het nationale kata en kumite kampioenschap van de KBN telt dit jaar circa 500 deelnemers in diverse categorieën en is daarmee het op één na grootste kampioenschap van de KBN in Nederland. Het wordt een zwaar en uitdagend toernooi; de NK is door de Karate-do Bond Nederland (enige NOC*NSF karatebond van Nederland) voor alle selecties aangemerkt als selectiemoment voor toetreding in de diverse nationale teams.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-