Uitreiking Blauwe Kaart door JC2Naast de in de hockeysport bekende groene, gele en rode kaart, worden er bij Mixed Hockey Club Zoetermeer sinds 3 weken ook blauwe kaarten uitgedeeld, uitsluitend aan tegenstanders. In tegenstelling tot de groene, gele en rode, is de Blauwe Kaart bedoeld om gedrag te belonen.

De Blauwe Kaart staat namelijk voor sportiviteit en respectvol gedrag op en om het sportveld. Het is een initiatief van de voetbalbond en wordt door steeds meer sporten en sportclubs in Nederland overgenomen. Het is een mooie aanvulling op het ‘Shake Hands’: het geven van een hand aan de tegenstander en scheidsrechter voorafgaand aan de wedstrijd.

Bij MHCZ geven jeugdteams en G-hockeyers met de Blauwe Kaart na de wedstrijd complimenten over sportief gedrag aan het bezoekende team. Zo worden spelers, begeleiders en supporters gestimuleerd op een positieve manier naar een wedstrijd te kijken, want de focus ligt op positief gedrag. Bij het gezamenlijk limonade drinken na de wedstrijd in het clubhuis worden de Blauwe Kaarten uitgereikt. De foto van dit moment wordt op de Facebook-pagina van de club gepost. Elk kwartaal worden de meest originele inzendingen beloond met een grote Blauwe Taart waar het hele team van kan smullen.

 

MHCZ  ziet de Blauwe Kaart als een middel voor bewustwording. Niet alleen voor de spelers maar ook voor begeleiders en publiek. De reacties van bezoekende teams zijn erg positief; zij waarderen de complimenten en informeren steeds vaker naar de mogelijkheid om de Blauwe Kaart op hun eigen club te introduceren. In Zoetermeer is MHCZ de eerste club die dit initiatief heeft overgenomen.

blauwe kaart MHCZ 1

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-