44916014985 431dcd07c6 o

De 42e Klaverbladloop werd een echte najaarsklassieker, met 1100 deelnemers en typisch najaarsweer. Prima loopweer, 13 graden en een hoge luchtvochtigheid, maar ook met de zuidwester die daar bij hoort. Weliswaar geen stormkracht, maar toch zwaar in het laatste stuk langs het Heemkanaal.

De thuisblijvers hebben echt iets gemist: de Klaverbladloop kenmerkt zich ook steeds meer als een gezellige loop met een perfecte organisatie. Dat is niet alleen te danken aan de inzet van circa 100 (!) vrijwilligers. Ilion heeft natuurlijk een prima accommodatie met start- en finish op de atletiekbaan en de luxe van een 100 m lange indoor atletiek hal die afgelopen zondag dienst deed als inschrijflocatie.
Bewegen voor iedereen
De doelstelling van Ilion is om Zoetermeer aan het bewegen te krijgen. Daarom houdt de organisatie de inschrijfgelden laag en is iedereen welkom. De jongste deelnemer op de 1000 m voor de jeugd was 4 jaar, de oudste deelnemer 86. De snelste loper was Nick van der Poel met een tijd van 15:49 op de 5 km, maar er werd net zo hard gejuicht, zo niet harder, bij de binnenkomst van de laatste loper op de 15 km, Anna Kolakowsica. Om de jeugd extra te stimuleren had de organisatie dit jaar een aparte categorie voor deelnemers jonger dan 17 jaar op de 5 km: de drie podiumplaatsen voor meisjes en jongens werden verrast met een bioscoopbon.

Ook deelname van sponsoren
Sponsoren zijn belangrijk voor Ilion en voor de organisatie van de Klaverbladloop. Maar omgekeerd is bewegen ook belangrijk voor de sponsoren. Dit jaar kon de Klaverbladloop zich heugen op een grote deelname van de sponsoren. Natuurlijk Klaverblad, de hoofdsponsor, die met ruim 150 werknemers, waaronder alle drie de directieleden deel nam, maar ook Bouwend Nederland had een ‘ploeg’ van 120 lopers onder toeziend oog van voorzitter Maxime Verhagen. Starshoe sponsorde de prijzen en liep zelf ook mee, net als Just notaris van der Bijl. De wethouder Sport, Ingeborg ter Laak schoot eerst de deelnemers weg in sportkleding om na het startschot van de 5 km gauw het startpistool af te geven en zelf mee te lopen.

Na afloop reikte burgemeester Charlie Aptroot traditiegetrouw de prijzen uit. Ilion kan terugkijken op een geslaagd evenement.

Voor de volledige uitslag zie www.ilion.nl 

Foto: warming up van de jeugd. Op de voorgrond racerunner Noud (foto ARV Ilion)

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-