IMG 3469 2De eerste wedstrijd van de Breedtesportcompetitie 2018-2019, georganiseerd door de KNZB en zwemvereniging WVZ, vond afgelopen zondag plaats in het zwembad De Veur te Zoetermeer. WVZ deed met 15 springers aan deze ronde mee en behaalde een goed resultaat.

 

Dit jaar is er gekozen voor een andere opzet van deze wedstrijden, waar de wedstrijd vroeger uit 4 onderdelen bestond, worden nu alleen van de kant, 1m – en 3m plank gesprongen, de droogoefeningen zijn helaas vervallen.
De wedstrijd begon met de springers die uitkwamen in de E-categorie, Faye Thijsse sprong naar een 12de plaats, Isabel Prieto Perez naar de 18de plaats en Sureka Bierman Kerklaan naar de 19de plaats, voor de laatste twee springers was het de eerste keer dat zij aan de Breedtesport meededen.
In de D-categorie behaalde Nikita Feijtel een 8ste plaats, in dezelfde klasse behaalde Esmee Dekker de 9de plaats, Selina Hülters en Solana Kock een gedeelde 11de plaats, Zoë Taylor een 13de plaats, Aiden Wallegie de 14de plaats en Kyra van der Meer een 18de plaats.

In de categorie C/B werden de eerste medailles behaald, Sacha Roos veroverde de gouden medaille door de 1ste plaats te behalen, in deze zelfde categorie werd de 3de plaats door Rianne van Ettinger behaald en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen, Lindsey van Krieken en Anna Taylor behaalde in deze categorie een gedeelde 7de plaats.
De laatste categorie A/masters werd de laatste medaille voor WVZ behaald, Annemarijn Bal behaalde een 1ste plaats en bij haar werd de gouden medaille omgehangen.
In totaal hebben er aan deze wedstrijd 68 deelnemers meegedaan van 6 verschillende verenigingen uit heel Nederland. In het verenigingsklassement, met nog 3 wedstrijden te gaan, staat WVZ momenteel op een tweede plaats.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-